Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Unngå å koke over i varmen: Seks enkle sommerhacks

HOLD DEG «COOL»: Svett, rød og sur er lite stilig. Foto: Getty Images

Hete dager kan være en utfordring, når svetten renner og alle klær føles overflødige, klamme og gnagende. Med disse enkle triksene holder du deg sval i sommervarmen.

Line Blokhus
Publisert:

Det har vært beskjedne temperaturer denne sommeren, men før man vet ordet av det kommer en aldri så liten hetebølge - i alle fall tilløp til det. Og har du reist til varmere strøk, er det enda mer sannsynlig.

Og enten du er på jobb eller stranden, kan det plutselig føles som om klærne klistrer seg til kroppen, mens svetten pipler i pannen (og alle andre steder) og du tror du kunne drukket en hel elv om du hadde en.

Les også:Se Tone Damli-badedrakten som fikk Instagram til å koke

Derfor har MinMote samlet de beste sommertriksene som gjør varme dager hakket enklere.

Du kan finne enda flere «hacks» hos Daily Mail og Popsugar.

Kald: BH uten spiler - Varm: BH med padding

sommerhacks 1

BH uten spiler fra Nelly. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
sommerhacks 1

Spile-BH fra Nelly. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk

Du vil ikke ha unødvendig mye tøy på i varmen, så dropp den tykke BH-en med padding og spiler. En tynn BH er luftigere og mer behagelig. Denne varianten gir Marlies Dekkers-vibes, men til en mye rimeligere penge - og uten spilene.

Kald: Varm dusj - Varm: Kald dusj

Foto: Getty Images

En varm dusj er kanskje ikke det som frister aller mest på en skikkelig varm dag. Men bare tenk deg om. Blir du ikke alltid litt kaldt når du går ut av en varm dusj? Dessuten er det påvist at kroppstemperaturen stiger etter at man har tatt en kald dusj, noe som betyr at du faktisk vil bli varm og svett kort tid etter en kald dusj.

Les også:Det hotteste strandhåret på Instagram

Kald: Løstsittende tøy - Varm: Tettsittende tøy

sommerhacks3

Vide bukser fra Zara. Foto: Produsenten

559,-
Gå til butikk
sommerhacks3

Skinny jeans fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Det er vel egentlig ganske selvsagt: tettsittende tøy er mer ukomfortabelt i varmen enn løstsittende og luftigere tøy. Denne sommeren er også vide bukser i vinden - flaks!

Se Trendguiden:Her er sommerens trendplagg

Kald: Lyst tøy - Varm: Mørkt tøy

Sommerhacks2

Hvit kjole fra H&M. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
Sommerhacks2

Sort kjole fra H&M. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk

Mørke farger absorberer lyset bedre enn lyse farger. Det betyr at mørkt tøy er varmere å ha på seg i solen enn lyst tøy.

Det er riktignok verdt å notere seg at i arabiske land - hvor det ofte er veldig varmt - så kler mange seg i mørke klesdrakter. Forklaringen er at luften inne i drakten stiger og går ut ved halsen når den blir varm, og ny luft trekkes inn ved føttene. Store, løsthengende klesdrakter i sort virker dermed som et slags klimaanlegg, og er faktisk mer avkjølende enn lyse klesdrakter. En vid sort t-skjorte har ikke denne effekten, og er fortsatt varmere enn en t-skjorte i hvitt.

Kald: Naturlige tekstiler - Varm: Syntetiske tekstiler

Sommerhacks4

Topp i lin fra H&M. Foto: Produsenten

129,-
Gå til butikk
Sommerhacks4

Topp i polyester fra H&M. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk

Naturlige tekstilser som lin og bomull «fanger» ikke varmen på samme måte som syntetiske tekstiler som polyester og polyamid. Plagg i naturlige stoffer har bedre ventilasjon, noe som gjør at plagget faktisk er mindre varmt å ha på seg.

Hydrert - dehydrert

sommerhacks5

Sunn og hydrerende smoothie. Foto: Getty Images

sommerhacks5

Alkoholholdig drink. Foto: Getty Images

Drikker du kaffe til daglig, så behøver du ikke være redd for at en leskende iskaffe kan gjøre deg dehydrert. Det er en myte. Er du ikke vant til å drikke kaffe derimot, så kan kaffe ha en dehydrerende effekt på kroppen. Noe som ikke er en myte er effekten alkohol har på kroppen. Alkohol er vanndrivende, og er egentlig noe du bør styre unna i den verste varmen. Vi skal ikke peke fingre, men kan du ikke lage den en skikkelig digg - og hydrerende - smoothie også? Du kan for eksempel prøve Tone Damlis «skjønnhetssmoothie».

Les også:Slik lager du den perfekte strandfrisyren

Publisert:

Finn mer innhold om: