Alt om Maddes brudekjole: - Perfekt for henne!

GIFT: Madeleine og Chris O'Neill på vei inn i Slottskyrkan. Foto: Getty Images/All Over Press

Chris O’Neill (38) klarte ikke holde tårene tilbake da han så sin kjære prinsesse Madeleine (30) gå oppover midtgangen i en fortryllende blondekjole fra Valentino.

MinMote
Publisert:

Av MARTINE LUNDER og CAMILLA BJØRN

Lørdag ettermiddag fikk de to endelig gitt hverandre sitt «ja» i Slottskyrkan i Stockholm. Rundt 500 gjester var invitert til den storslåtte feiringen, som begynte allerede fredag.

Helt siden forlovelsen ble kunngjort har det blitt spekulert i hva slags kjole moteinteresserte Madde ville gifte seg i. Ettersom hun og Chris O’Neill vanligvis bor i New York, har den amerikanske brudekjoledronningen Vera Wang Wang vært et hett navn.

Men et par dager før bryllupet overrasket prinsesse Madeleine alle da hun avslørte at det var den italienske luksusdesigneren Valentino Garavani som sto bak brudekjolen. Designeren var selv gjest i det storslåtte bryllupet, hvor han fikk se en strålende vakker prinsesse gifte seg i karakteristiske Valentino-blonder fra topp til tå. Valentino lager noen av verdens mest eksklusive kjoler både til den røde løperen og kongelige, og er også favorittdesigneren til kronprinsesse Mette-Marit og dronning Maxima.

LES OGSÅ:Mette-Marit får kjoleslakt for ny Pucci-kreasjon - les minMote-Sonias dom over gjestenes antrekk her!

BAR RYGG: Prinsesse Madeleine valgte en løsning med åpen rygg på den eksklusive blondekjolen. Foto: Getty Images/All Over Press

Prinsesse Madeleine valgte en kortermet kjole med gjennomsiktig blondeparti øverst, som etter hvert går over i et vidt skjørt med flere meter langt slep. Videre går appelsinblomster igjen flere steder i antrekket, som får toppkaraktert av minMote-leder Sonia Huanca Vold.

- Prinsesse Madeleine ser nydelig ut i sin drømmekjole fra Valentino. Blondene over skuldrene er typisk for designeren – det samme gjelder blondepartiene på skjørtet. Den søte blomstene som er festet rundt tiaraen setter virkelig prikken over i-en på brudeantrekket. Madeleine har en veldig søt klassisk stil, og det har Valentino klart å få frem i designet. Kjolen er helt perfekt for henne, sier Vold.

Dog skulle hun ønske prinsessen hadde valgt å slå ut litt mer av det tykke løshåret vi så fredag kveld.

- Fordi hun viste frem sitt nye løshår på fredagens fest, håper jeg vi skulle få se Madeleine med en løsere håroppsats. Det er ingenting i veien med frisyren hun har gått for, den er elegant og passer godt til kjolen. Jeg tror imidlertid hun ville sett enda flottere ut med en frisyre à la den hertuginne Kate hadde på sin bryllupsdag. Madeleines sminke er klassisk og svært lik den hun pleier å gå med til fest. De gyldne bronsetonene hun bruker på øyene kler fargene hennes godt, mener Vold.

minMote har samlet alt du trenger å vite om prinsesse Madeleines antrekk på den store dagen her:

Håret og diademet

LYKKELIG: Prinsesse Madeleine strålte om kapp med diademet i kirken. Håret var elegant dratt bakover og satt opp i nakken. Foto: Getty Images/All Over Press

Det synes godt at prinsessen har fått satt på ekstra løshår til den store dagen, men valgte oppsatt hår under kirkevielsen. Det er de svenske stylistene Rick Ljung og Sara Denman som står bak Maddes hår og sminke. Diademet er fra Madeleines private samling, dekorert med appelsinblomstkvister.

Foto: Getty Images/All Over Press

Armbåndet

Bruden bar et tykt, glitrende armbånd rundt venstre håndledd. Armbåndet er en hyllest til avdøde prinsesse Lilian, som stå både Madeleine og søsteren Victoria svært nær. Smykket skal ha vært hennes favorittarmbånd.

- Prinsesse Lilian var som en farmor for prinsesse Madeleine, sier kongeekspert Sten Hedman til Expressen.

Sløret

BRODERIER: Intrikate broderier er et Valentino-kjennetegn, noe man kunne se på både kjolen og sløret til prinsesse Madeleine. Foto: NTB Scanpix

I likhet med kjolen er Madeleines transparente slør laget av eksklusiv organza, kantet med tyll med små prikker - såkalt «point d’esprit». Appelsinblomstene dukker også opp her, i sirlige broderier.

Skoene

PRINSESSESKO: Ingenting var overlatt til tilfeldighetene i prinsesse Madeleines bryllup. Skolene var i samme farge som blondene på kjolen. Foto: Getty Images/All Over Press

Også prinsessens høyhælte sko er dekket av et florlett, elfenbenshvitt stoff. Innvevd også her er de små prikkene som finnes på kanten av sløret.

Buketten

HELT HVIT: Roser og liljekonvaller utgjorde Maddes lyse brudebukett. Foto: NTB Scanpix

Prinsesse Madeleines brudebukett er stappfull av hvite blomster: klassiske roser av forskjellige typer og liljekonvaller. Buketten inneholder også en tradisjonsrik myrt-blomst, som prinsesse Magareta skal ha tatt med seg og plantet på Sofiero slott i Sverige da hun giftet seg med Gustaf Adolf i 1905. Siden 1935 har en kvist fra denne busken dukket opp i alle de svenske, kongelige bryllupene, enten i håret eller buketten.

Kilde: Kungehuset.se

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.