Dette blir de mest populære fargene i 2020

ÅRETS FARGE: Pantone har kåret «klassisk blå» til årets farge, men fargeeksperten tror også andre farger vil utpeke seg i 2020. Foto: Jean Chung/Getty Images

Fargeeksperterten tror juveltoner vil gjøre et comeback i 2020.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Trender kommer og går, også når det gjelder farger både i motebildet og interiør.

MinMote har tatt en prat med fargedesigner Dagny Thurmann-Moe om hva som kommer til å sette preg på det kommende året. Hun mener de samme fargene kommer nesten hvert år, men i litt forskjellige nyanser.

– Gult holder stand, blått klatrer, grønt kommer i et hav av nyanser og rosa går mot korall igjen, sier hun og peker også på at brunt vil holde seg relevant.

Hun har troen på at juveltoner kommer tilbake med en forsterket posisjon. Juveltoner er farger hentet fra edelstener, som smaragdgrønn, dyp blå, mørkerød og gylden oransje- og bruntoner.

– Det interessante med juveltonene er at mange kler de uansett hudtone og øyenfarge. Så det er enkle valg hvis du vil ha en varig garderobe, sier hun.

ELSKER FARGER: Dagny Thurmann-Moe er fargedesigner, rådgiver og konsulent. Foto: Privat

– Trender blir utrendy

Hun tror at bærekraft er noe som også kommer til å gjenspeile seg i fargetrendene.

– Med et høyere krav til bærekraft vil det bli mer interessant å investere i en garderobe som varer, derfor er nettopp varige farger, som altså er farger flest mulig kler, noe som vil forsterke seg i årene fremover. Trender blir utrendy, og særlig det å følge disse slavisk. Det er ikke kult å bruke neongrønt i en sesong for så å selge plagget på Tise og så kaste seg over neste trend. Finn ut av hvilke farger du vil trives med over flere år og invester i disse, råder fargeanalytikeren.

PÅ TRENDEN: Kim Kardashian West har allerede kledd seg opp i et klassisk blått antrekk i denim. Foto: John Nacion/Pa Photos

Fargeanalyseselskapet Pantone kårer hvert år hvilken farge de tror vil være mest gjeldende, og har kåret «klassisk blå» som årets farge for 2020. De beskriver den som fargen på himmelen under skumring, og mener det er en solid og pålitelig farge som skaper trygghet i det vi er på vei inn i et nytt tiår.

– Klassisk blå er et litt kjedelig valg, nettopp fordi den er klassisk. Den er der hele tiden – og innenfor særlig interiør har vi sett farger som Deco Blue og Hague Blue i mange år. Det er ikke en farge som beveger seg mer enn vanlig i 2020. Innen mote har den også vært der hele tiden, sier Thurmann-Moe.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert: