Behn med modellkontrakt: – Drøm som har gått i oppfyllelse

MODELL: Leah Isadora Behn har signert en modellkontrakt med Team Models.
MODELL: Leah Isadora Behn har signert en modellkontrakt med Team Models.Live Austgard / VG

Leah Isadora Behn (17) har signert kontrakt med Team Models, og følger med det i kongelige fotspor.

Leah Isadora Behn har signert en modellkontrakt med Team Models. Det bekreftet Behn selv på sin Instagram-konto torsdag kveld.

«En drøm har gått i oppfyllelse», skriver influenceren til sine 75.500 følgere.

«Så stolt av deg, min kjære», skriver hennes mor Märtha Louise i kommentarfeltet under innlegget.

Team Models er Norges mest anerkjente modellbyrå, og har vært over 50 år i bransjen. De har nå navn som Iselin Steiro, Signe Veiteberg og Jeenu Mahadevan i stallen. Manager Eivor Øvrebø bekrefter signeringen til MinMote, og sier deres jobb videre er å lose den nye signeringen.

– Leah er jo ung og helt fersk som modell selv om hun er Instagrammer. Vår jobb er å veilede unge modeller innen bransjen, og sammen håper vi på en fin fremtid for Leah.

Behns manager i selskapet Kontent, Tone Christensen, sier at de ser på den nye signeringen som en styrke.

– Som Leahs management er vi opptatt av at hun får bruke hele spekteret når det kommer til å bygge sin karriere. Vi har allerede et etablert samarbeid med Team og ser på Leahs kontrakt med dem som en styrke. Parallelt vil vi alltid bistå Leah med å forvalte hennes brand og ivareta det helhetlige bildet. Herunder modellkarrieren, skriver Christensen til MinMote.

Märtha Louises manager, Carina Carlsen, sier til MinMote at Behns nysignering er en gledelig nyhet.

– Vi synes det er hyggelig at hun nå er i Teams portefølje. Det har vært en drøm som har gått i oppfyllelse. Det er veldig hyggelig.

STOLT MOR: Märtha Louise var med på Vixen Awards i oktober 2021. Da gikk Leah Isadora Behn på sin første røde løper alene. Mamma Märtha fulgte med fra sidelinjen, og filmet til datterens vlog.
STOLT MOR: Märtha Louise var med på Vixen Awards i oktober 2021. Da gikk Leah Isadora Behn på sin første røde løper alene. Mamma Märtha fulgte med fra sidelinjen, og filmet til datterens vlog. Live Austgard / VG

I 2020 kunne Behn fortelle podkasten «Schendis» at hun drømte om å bli modell.

– Når jeg sier kanskje, så mener jeg veldig. Jeg må liksom undertrykke det litt. «Don’t get your hopes up», sa Behn i podkasten.

Kongelig trend

Det har så å si blitt en trend blant de kongelige å ta steget inn i modellbransjen. Det går nesten ikke en moteuke forbi uten at vi ser en dansk prins på catwalken.

Prins Nikolai (22) av Danmark ble oppdaget som 18-åring, og har tross sin unge alder gjort en rekke modelloppdrag.

LUKRATIV JOBB: Prins Nikolai på catwalken fra Dior.
LUKRATIV JOBB: Prins Nikolai på catwalken fra Dior. Pascal Le Segretain / Getty Images

Han har blant annet prydet forsiden på ukrainske Vogue, frontet kampanjer og gått på catwalken for flere merker som eksklusive Burberry og Dior. Tidligere i år fikk han det ærefulle oppdraget å lukke visningen for det danske merket Rains under deres show i Paris.

Også hans yngre bror, prins Felix (19) av Danmark, ser ut til å trekkes mot en modellkarriere. Tidligere i år debuterte han som modell for smykkemerket Georg Jensen.

Motearv

I januar overrasket også Charlotte Casiraghi (35) alle med å komme ridende inn på en hest under Chanel-visningen. Casiraghi, som vi som oftest ser på første rad på de store motevisningene, fikk mye oppmerksomhet for sin catwalk-opptreden.

SJOKKERTE: Charlotte Casiraghi overrasket alle da hun kom ridende inn på Chanel-catwalken i januar.
SJOKKERTE: Charlotte Casiraghi overrasket alle da hun kom ridende inn på Chanel-catwalken i januar.Dominique Charriau / WireImage

Hun er er barnebarnet til skuespiller, moteikon og prinsesse av Monaco, Grace Kelly som var, og er, kjent for sin stilsans. Kelly har til og med en Hermès-veske oppkalt etter seg.

Casiraghis mamma, prinsesse Caroline av Hannover, tok motearven videre etter Kellys død, og har i flere tiår vært både Chanel-muse og ambassadør for det franske motehuset.

Charlotte har selv vært ambassadør for Chanel, samt modell i deres kampanjer.

MOTEFAMILIE: Prinsesse Caroline av Hannover (t.v.) og Charlotte Casiraghi (t.h.) har lenge vært nære venner av Chanel og deres tidligere sjefdesigner Karl Lagerfeld (i midten).
MOTEFAMILIE: Prinsesse Caroline av Hannover (t.v.) og Charlotte Casiraghi (t.h.) har lenge vært nære venner av Chanel og deres tidligere sjefdesigner Karl Lagerfeld (i midten).Getty Images

Lady Kitty Spencer (31) er niesen til avdøde prinsesse Diana. Hun har vært å se på catwalken til Dolce & Gabbana en rekke ganger, og hun har også vært gjest på flere motevisninger. I disse dager er hun også å se i kampanjen til D&G.

Da Spencer giftet seg med mangemillionæren Michael Lewis i 2021, hadde hun ikke bare én, men fem brudekjoler! Disse var selvfølgelig laget av Dolce & Gabbana – merket Spencer har samarbeidet med lengst.

Den første kjolen ga også et skikkelig nikk til Grace Kelly. Bare se likheten her!

PÅ CATWALKEN: Kitty Spencer på jobb for Dolce & Gabbana.
PÅ CATWALKEN: Kitty Spencer på jobb for Dolce & Gabbana.Jacopo Raule / Getty Images

Lady Amelia Windsor (26) har også gjort seg bemerket i motebransjen. 26-åringen har ifølge Vogue blitt omtalt av Tatler som «den britiske kongefamiliens vakreste medlem». Hun er kusinen til prins Harry og prins William, og kommer som nummer 38 i arverekken til den britiske tronen. Windsor har lenge vært interessert i mote.

Hun har blant annet sittet på første rad under oppvisningene til Dior, Schiaparelli, og Philiosophy di Lorenzo Serafini, og har selv gått på catwalken for Dolce & Gabbana ved flere anledninger. I 2018 gikk hun sammen med Prinsesse Dianas niese Lady Kitty Spencer. Hun er signert modellbyrået Storm, samme byrå som oppdaget supermodell Kate Moss i 1988.

DOLCE & GABBANA-VENN: Som Lady Kitty Spencer, er også Lady Amelia Windsor en modellfavoritt hos Dolce & Gabbana.
DOLCE & GABBANA-VENN: Som Lady Kitty Spencer, er også Lady Amelia Windsor en modellfavoritt hos Dolce & Gabbana.Victor Boyko / Getty Images

Prinsesse Maria-Olympia (25) av Hellas har også en fot godt plantet i motebransjen. Hun har studert fotografi og mote i New York, er stadig å se i motekretser og er også modell. Hun har prydet forsiden på flere magasiner, inkludert utgaver av Vogue. Olympia er datter av Hellas’ kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantal.

På sin Instagram-konto har hun opparbeidet seg 250.000 følgere, og deler stadig innblikk fra jetsett-hverdagen i motebransjen.

PÅ CATWALKEN: Olympia på catwalken for det danske merket Saks Potts i 2019. Kolleksjonen ble oppkalt etter henne.
PÅ CATWALKEN: Olympia på catwalken for det danske merket Saks Potts i 2019. Kolleksjonen ble oppkalt etter henne. Yuliya Christensen / Getty Images

Hvordan var din opplevelse i dag?