Grammy-antrekkene vi aldri glemmer

Grammy ikonisk

Fra matchende par til ikoniske kjoler - her er de beste Grammy-antrekkene gjennom tidene.

Grammy ikonisk

Les alt om antrekket i saken. Foto: AFP.

Grammy ikonisk

Les alt om antrekket i saken. Foto: AFP.

Grammy ikonisk

Les alt om antrekkene i saken. Foto: Getty Images.

Grammy er ikke bare kjent for musikkprisene som blir delt ut, men også antrekkene som vises fram på den røde løperen.

Her er snippen løsere og terskelen lavere enn på Oscar og Golden Globe, hvor vi vanligvis utelukkende ser couture-kjoler på rekke og rad.

Derfor har Grammy-utdelingen bydd på noen av de villeste kjendisantrekkene på rød løper.

NYHETER

Beyonce tok med datteren

For å varme opp til årets utdeling som går av stabelen natt til mandag, har MinMote tatt et dypdykk i arkivet for å lete etter noen av de mest uforglemmelige kjolene:

En av dem som virkelig satt standarden på hvordan et rød løper-antrekk skulle skrive seg inn i historien var ikoniske Cher. I 1974 dukket hun opp på den røde løperen kun ikledd en liten bikinitopp med et hvitt, gjennomsiktig sjal hengene over skuldrene. Bikinitoppen var pyntet med en sommerfugl – og det samme var håret.

SOMMERFUGL: Cher ikledd hvit bikini, og et hvitt sjal over skuldrene. Både håret og bikinien var pyntet med sommerfugl. Foto: Getty Images

Det har vist seg gang på gang at matchende antrekk er en sikker vinner på den røde løperen, og det er ikke mange som har gjort det bedre en Yoko Ono og John Lennon. Her er de på Grammy-festen i 1975. Disse antrekkene passer like bra i 2019 som i 1975!

STILIG PAR: Yoko Ono i en enkel stroppekjole med fjærboa og naturlig styling. John Lennon i karakteristiske briller, skjerf og bling. Foto: Getty Images.

Opp gjennom årene har Grace Jones hatt utallige ikoniske antrekk, men et av de vi husker alle best er fra Grammy-utdelingen i 1983. Den dramatiske hatten og matchende kjolen, sammen med den fargerike sminken, stjal showet.

HATTEFIN: Grace Jones hadde på seg dette ikoniske antrekket på Grammys i 1983. Foto: WireImage/Getty Image

Jada Pinkett Smith vant kanskje ikke festen i 1998, men hun vant i hvert fall den røde løperen. Her viser hun på en mesterlig måte at gravid-antrekk slett ikke trenger å være traust.

WOW: Jada Pinkett Smith gitret på Grammy-utdelingen i 1998. Foto: Getty Images.

Kjolen Jennifer Lopez brukte under utdelingen i år 2000 må kunne sies å være en av de mest ikoniske rød løper-øyeblikkene gjennom tidene.

NYHETER

Bebe Rexha sier designere ikke vil kle henne opp

Denne grønne, gjennomsiktige kjolen med utringning til under navlen signert Versace sies å være grunnen til at Google opprettet bildesøk.

HISTORISK KJOLE: J. Los Versace-kjole skapte overskrifter verden over i 2000. Foto: AFP.

Året etter J. Lo dukket Destiny's Child opp i matchende kjoler, noe som var ett av deres kjennetegn. Beyoncé Knowles Carter, Kelly Rowland og Michelle Williams skapte overskrifter med disse grønne antrekkene.

TRIPPEL JOBB: Beyoncés mor hadde sikkert nok jobb med å sy disse kjolene – men hun kunne i alle fall bruke samme stoff. Foto: Getty Images.

Lady Gaga kan vel sies å være nåtidens dronning på den røde løperen. Hver gang hun ankommer en premiere eller utdeling overrasker hun enten med en kreasjon virkelig utenom det vanlig eller en ekstra glamorøs kjole. I 2010 hadde hun på seg noe som vil være innen den første kategorien. Den futuristiske kjolen er designet av Armani Prive og de skyhøye skoene og stjernen hun hadde i hånden satte virkelig prikken over i-en.

GLITRET: Lady Gaga hadde på seg en futuristisk kreasjon signert Armani Prive i 2010. Foto: AFP

Grammy-utdelingen handler ikke bare om artistene som er nominert. I 2015 var Kim Kardashian med på å stjele showet i denne utsmykkede jakkekjolen som ble holdt sammen med et belte i livet.

PALJETTER: Kim Kardashian West i en glitrende kjole fra Jean Paul Gaultier i 2015. Foto: AP

Det er ikke bare par som stjeler overskriftene for matchende antrekk. I 2016 kom venninnene Selena Gomez og Taylor Swift arm i arm. Swifts antrekk var både elsket og hatet, men det viser at det fremdeles er lov å leke seg på Grammy-løperen.

HOLDT RUNDT HVERANDRE: Selena Gomez og Taylor Swift var hverandres date på Grammy-utdelingen i 2016. Gomez i en glitrende kjole fra Calvin Klein, mens Swift gikk for et fargerikt todelt sett fra Atelier Versace. Foto: AFP

De siste årene har Grammy-utdelingen blitt mer glamorøs. Lana Del Rey oste av Hollywood-glamour i denne spesiallagde Gucci-kreasjonen i 2018. Legg merke til den da trendy hodepynten som toppet antrekket.

ÅRETS BEST KLEDDE: Lana Del Rey var kledd i en fantastisk kremfarget kjole med sølvdetaljer. Foto: AFP.
Publisert: