Kim Kardashian beskyldes for bilderetusjering

FÅR KRITIKK: Kim Kardashian har gjentatte ganger blitt kritisert for at hun ser tynnere ut på bildene hun deler på sosiale medier, enn hun er i virkeligheten. Bildet øverst til høyre viser Kardashians eget Instagram-bilde, mens bilder til venstre viser bilde av stjernen tatt av en fotograf. Foto: Getty Images / Faksimile Instagram

Kim Kardashian (33) er kjent for sin formfulle kropp og sine kroppsnære antrekk. Nå beskyldes hun for å ha jukset til seg en smalere figur ved hjelp av retusjeringsprogrammer.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Kardashian har over lengre tid vært aktiv i sosiale medier, og på Instagram har hun 13 millioner følgere. Stjernen poster daglig bilder av seg selv i eksklusive antrekk, og i går var intet unntak.

Under Kardashians nylige Miami-tur la hun nemlig ut et «selfie» som viser reality-stjernen poserende i et speil i en kroppsnær kjole fra Alaïa og en egendesignet topp fra Kardashian Kollektion. Dette har fått flere av hennes Instagram-følgere til å rase mot det de mener er et retusjert bilde Det er Kardashians midje folk reagerer på. Flere omtaler bildet for «photoshoppet» og spør «hvordan ble hun så tynn?».

Flere av Kardashians følgere spekulerer også i om stjernen bruker retusjeringsprogrammer på bildene hun legger ut som gjør henne tynnere enn det hun er i virkeligheten.

- Kan gjøres med få tastetrykk

Bildesjef i VG, Gøran Bohlin, vil ikke spekulere i om Kardashians bilde er retusjert, men mener det er positivt at det stilles spørsmål rundt bildene.

- Tidligere var bildebehandling og manipulasjon en tidkrevende og avansert prosess forbeholdt proffer. Nå kan dette gjøres med få tastetrykk på en smarttelefon av hvem som helst, før man poster bildet på sosiale medier, sier han, og fortsetter:

- Om så har skjedd i dette tilfellet vil jeg ikke spekulere i, men en positiv konsekvens er at Kardashian og andre må svare for seg når spørsmålet om juks blir stilt, og at fansen ikke lar seg lure. Skal fotografiet bevare sin troverdighet er det nå essensielt at fotografer ikke legger til eller fjerner noe i et bilde, utdyper han.

Svarte på kritikken

Den britiske avisen Daily Mail tror det er Kardashians hold in-undertøy som gjør at hun fremstår som smalere i figuren. På de britiske nettsidene kan man tydelig se at stjernen sliter med skjule undertøyet under den lårkorte kjolen.

Det er ikke første gang Kardashian blir anklaget for å fikse på bildene hun deler med sine 13 millioner Instagram-følgere. Tidligere i år la hun ut et bilde av seg selv iført tights og treningstopp, noe som skapte sterke reaksjoner. I den sammenheng tok Kardashian et oppgjør med de som beskylder henne for å retusjere bildene sine.

FIKK KRITIKK: Dette er et av bildene som har fått flere til å hevde at Kim Kardashian retusjerer bildene hun legger ut på sosiale medier. Foto: Faksimile / Instagram

– Det suger når folk finner på at jeg har tatt operasjoner eller Photoshoppet bilder. Spesielt når jeg er så disiplinert og jobber så hardt, skrev hun på Twitter, etterfulgt av et nytt innlegg.

– Prøver bare å motivere andre og vise at andre som sliter med vekten kan klare å nå sine mål hvis de er dedikerte, skrev hun den gang.

Mange retusjerings-apper

En rekke retusjeringsapper er på mobilmarkedet, og i Norge har deres popularitet vokst den siste tiden. minMote skrev før jul i fjor om hvordan ungdommer brukte appene «Perfect 365» og «Facetune» for å fremstå «perfekte» i sosiale medier. Norske toppbloggere sier imidlertid at de retusjerer bare litt, og at det ikke er gjennom mobil-apper.

– Jeg har aldri fikset på størrelse eller retusjert kroppen min. Jeg gjør meg ikke tynnere, det ser jeg ikke som nødvendig, sa Elise Bahia Gabrielsen, bak bloggen Livingdoll til minMote i desember i fjor.

Publisert: