ANKLAGES: Ivanka Trump blir beskyldt for å ha kopiert en sko fra luksusmerket Aquazzura. Foto: Getty Images

Nyheter

Ivanka Trump benekter plagiat-anklager

To måneder etter at skogiganten Aquazzura gikk til søksmål mot Ivanka Trump for skoplagiat, har presidentkandidat-datteren og forretningskvinnen levert inn rettsdokumenter hvor hun nekter for anklagen.

 • Camilla Christensen
Publisert:

I juni skrev MinMote om italienske Aquazzura som går til retten mot Ivanka Trump og skodesigneren Steve Madden, etter at de to har kommet med skopar som nesten er identiske med Aquazurras berømte «Wild Thing»-sandal.

Aquazzura-designeren Edgardo Osorio gikk selv ut på Instagram hvor han la ut bilde av sine sko ved siden av paret fra Ivanka Trump, hvor han skrev:

«En av de mest urovekkende handlingene i moteindustrien er når noen stjeler opphavsretten på designene dine, uten å bry seg. Du burde vite bedre. Skam deg, Ivanka Trump. Imitasjon er ikke den beste måten å vise at man blir smigret. Jeg er stolt over mine #MadeinItaly #Italiansdoitbetter »

Les også: De fineste ankelstøvlettene akkurat nå

Uenig i anklagene

Etter anklen og søksmålet fra Aquazurra har det vært stille fra både Ivanka Trump og Steve Maddens side, men nå ser det ut som at Trump endelig kommer med et svar.

Ifølge Vogue har Ivanka Trump nå levert inn rettsdokumenter hvor hun nekter for beskyldningene Aquazurra har rettet mot henne.

I rettsdokumentet benekter Trump å ha gjort noe galt, og er uenig i anklagene om at hun ved å etterligne Aquazurra-skoen krenker det italienske luksusmerket, gir urettferdig konkurranse og villedende handelspraksis.

NYHETER

Disse bildene startet krangel i mote-Norge

7. september 2015

Tror på seier

Admistrerende direktør for Aquazurra, Jean-Michel Vigneau, har gått ut og sagt at merket er sikker på at de kommer seirende ut av søksmålet.

Da søksmålet først ble kjent i juni var MinMote i kontrakt med advokat Hilde Vold-Burgess, som fortalte at hun mener forvekslingsfaren hos de to skomerkene er stor, og at både Ivanka Trump og Steve Madden har gått for langt med kopieringen av «Wild Thing»-sandalen.

– Skoene er veldig like og jeg ville tatt feil av de ulike merkene. Jeg tror selv en skokjenner ville slitt med å se forskjell på skoene i dette tilfellet, sier Vold-Burgess.

Publisert:

Les også

 1. Fem unike luksussko vi drømmer om

  10. august 2016

 2. Donald Trumps signaturlook: Slik blir den til

  29. juli 2016

 3. Italiensk motehus anklaget for «kunsttyveri»: Nå er søksmålet avsluttet

  5. juli 2016

 4. Skogigant saksøker Ivanka Trump for plagiat

  30. juni 2016

Relaterte artikler

NYHETER

Skogigant saksøker Ivanka Trump for plagiat

KJENDIS

Hele oversikten: Dette hadde Melania Trump på seg på sin første utenlandstur som førstedame

NYHETER

Åtte motekontroverser som preget 2018

NYHETER

Emmy-utdelingen: Sjekk stjernenes flotteste antrekk

NYHETER

Ni kontroverser som preget moteåret 2019

BRUD

Se MinMote-lesernes drømmebryllup

KJENDIS

Sjekk hertuginne Meghans stilutvikling