Sjekk Idrettsgalla-programledernes kjoler: - En pudderdrøm

HAMAR(minMote) Idrettsgalla-vertinne Haddy N’jie (33) har bare ett krav til sin egen gallakjole: Det skal ikke være hennes kløft eller kjoleglipp folk husker fra årets prisutdeling.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av MARTINE LUNDER

I kveld ledet hun Idrettsgallaen for tredje gang – og andre året på rad sammen med sportsanker Anne Rimmen (31). Mellom intensiv manusskriving og pugging av replikker har også superduoen fått tid til litt kjoleprøving hos designer Susanne Hoftun. Hun har selv spesialsydd kjolene i samarbeid med norske TSH. Mens programlederne i fjor hadde 70-tallsinsprierte kjoler med brede skuldre, hadde Hoftun i år valgt pudderfargede kjoler.

- Jeg prøver jo alltid å tenke nytt. I fjor var det sterke klare farger, rette linjer og skuldre som var de viktige elementene. I år er det nostalgi og romanse, sobert og lyst. En skikkelig kontrast til i fjor, sier hun til minMote.

Kjolene falt virkelig i smak hos minMote-leder Sonia Huanca Vold.

- En pudderfarget drøm! Haddy og Anne matcher perfekt hverandre i disse nydelige silkekreasjonene. Haddys asymmetriske kjole balanseres på utmerket vis ved at håret er samlet på motsatt side av den store sløyfen. Hun gjør også helt riktig å bruke bittesmå øredobber til kjolen. Anne har store, glitrende øredobber som passer perfekt til den enkle, kremhvite kjolen. Halsen på kjolen er nydelig, så her hadde et halskjede blitt overflødig, mener Vold.

LES OGSÅ:Kristian Kjelling på rød løper med ny sveis

For Haddy er det imidlertid minst like viktig at det ikke er hennes kjole som skal stjele glansen fra idrettsheltene.

– For min del får Susanne helt frie tøyler, men det noen få viktige begrensninger. Jeg vil ikke ha en kjole som viser for mye pupper og lår – det er ikke kløften min eller kjoleglippen min folk skal huske fra denne kvelden. Vi er der for å hylle andre mennesker, sier Haddy til minMote.

I fjor ble Haddy kåret til kveldens best kledde av minMote-leder Sonia Huanca Vold, også da i en spesialdesignet kjole fra NRKs kostymeansvarlig, Hoftun. Også Rimmen fikk skryt for sin mørkerøde kreasjon.

– Det er selvsagt hyggelig. Men for oss er det viktigste at vi skal hedre norske idrettshelter, og kjolene skal selvsagt understreke det – men de skal ikke stjele showet, forklarer Rimmen, som er tilbake på jobb som sportsanker neste uke.

– Så fort showet er over hopper jeg ut av den glamorøse kjolen og drar tilbake til den vanlige jobben min på sporten. Så når jeg får kjoleskryt er det egentlig designeren som bør hedres – jeg er bare inni kjolen en liten stund, fortsetter hun.

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener det er helt riktig at programlederne ikke vil la kjolene få for mye fokus på scenen.

– I en slik rolle er det selvsagt viktig å tenke over hva man har på seg fordi det er med på avgjøre hva som blir i fokus. Haddy hadde riktignok en svært utringet kjole i fjor, men den var elegant og på ingen måte smakløs eller distraherende, sier Vold.

Susanne Hoftun forteller at hun alltid prøver å ha en rød tråd mellom Anne og Haddy, men at kjolene heller ikke må bli for like. I år som i fjor har hun hatt stor glede av å jobbe med programlederduoen.

- Begge to er fantastisk flotte å jobbe med. De er ekstremt profesjonelle og gir meg mye tillit, forsikrer hun.

I fjor var det skidronning Marit Bjørgen som fikk mest oppmerksomhet for sitt antrekk, men i år var hun ikke til stede i det hele tatt. Det var heller ikke Therese Johaug, ettersom skijentene for tiden er på treningsleir i utlandet.

Hva synes du om programledernes kjoler? Si din mening i kommentarfeltet!

Publisert: