Sminken og håret fra Oscar - slik gjør du det hjemme

Sminken og håret er like viktig som valg av kjole på den røde løperen. minMote viser deg hvordan du kan kopiere looken fra årets Oscar-fest.

Natalie Ngo
Publisert:

Sminken og hårfrisyrene til den stjernespekkede Oscar-utdelingen er ofte planlagt til fingerspissene flere måneder i forveien - og kan enten løfte kjolen eller drukne den i skjønnhetstabber.

LES OGSÅ:Dette er Oscar-festens best og verst kledde

Da Oscar-utdelingen gikk av stabelen for 85. gang i Los Angeles var det noen hårfrisyrer og sminkestiler som gikk igjen på den røde løperen. minMote har tatt en titt på de største gjengangerne og gir deg tipsene til hvordan du kan kopiere looken.

Sotede øyne og nude lepper

Oscar-stjernene Jennifer Garner, Jennifer Lawrence og Louise Roe var blant dem som kjørte lepper i hudfargede nyanser og fokus på dramatiske øyne. De to sistnevnte valgte kraftige sotete øyne og begge gikk for koksgrå mot sort.

– «Nude» og blekrosa lepper er en skjønnhetsklassiker som aldri går av moten, og på store arrangementer som dette er det derfor et sikkert valg, sier makeupartist og skjønnhetsekspert Ingrid Bruvik.

Makeupartistens første tips for å få til Hollywood-looken er å legge en god base på huden for å få huden plettfri.

– Bland gjerne foundation sammen med litt highlighter for glødende hud. Videre er det viktig å børste brynene på plass og fylle dem med skygge for et jevnt uttrykk.

Slik gjør du det selv:

1. Legg en matt skygge over hele øverste øyelokk. Vær lett på hånden og legg lag for lag.

2. Bytt kost og legg en sterke farge ut i øyets ytterkant. Legg den samme fargen under øyet. Følg øyets kant.

3. Påfør deretter sort kajal langs hele øvre vippekant og lang våtkanten.

4. Løsvipper limes på for ekstra drama.

5. Til slutt avslutter du looken med å fylle leppene med en dus farge:

Start med å legge en lipliner i samme farge som leppestiften rundt hele munnen. Fyll deretter valgt leppefarge over hele leppen. Gjenta flere ganger. Vil du ha en lett skimrende effekt, legg et tynt lag med tynn gloss over.

Røde lepper

Skuespilleren Jessica Chastain var imidlertid en av de få som satset på sterk farge på leppene, og Ingrid Bruvik mener hun var kveldens vakreste.

– For meg var Jessica Chastain kveldens vinner. Myke romantiske bølger i håret. Perfekt hud, lange dådyrvipper og røde lepper. Alt i perfekt harmoni med hennes farger, roser Bruvik den rødhårede Oscar-stjernen.

Slik får du røde lepper:

Myke bølger

De myke bølgene med sideskill er nok en Oscar-klassiker. Hvert år går flere av stjernene for den romantiske og glamorøse looken. Skuespillerne Catherine Zeta-Jones og Reese Witherspoon gikk i år for et retropreg med myke bølger og en glossy finish som minnet om god gammeldags Hollywood-glamour.

Slik får du frisyren:

1. Start med å preppe hele håret med hårskum. Spray det i gjerne i en naturhårbørste og fordel det jevnt gjennom det hele.

2. Rull håret opp med varmruller eller bruker fingeren og hårlus.

3. La rullene stå i til de er blitt kalde og spray over med en hårspray.

4. Ta deretter en naturhårbørste og gre forsiktig ut til du har ønsket mengde krøll.

5. Spray over med en lett glansspray og definer tuppene med litt hårolje for mest mulig skinn.

Kort hår

Halle Berry, Charlize Theron og Anne Hathaway har alle latt lokkene falle. Såkalte «pixier» og «the faux-hawk» har begge blitt klassiske hårfrisyrer. Halle Berry har latt sin faux-hawk blitt hennes varemerke, mens Anne Hathaway lot lokkene falle for rollen i «Les Misérables». Hun benyttet anledningen til å variere mellom søt og rufsete pixi-frisyre på Oscar-utdelingen.

Selv om Oscar-stjernene så fantastiske ut med kort hårfrisyre til de glamorøse kjolene på den røde løperen, advarer skjønnhetseksperten at kort hår imidlertid ikke passer til alle.

– Se på ansiktsfasongen din og hør med frisøren din. Kort hår krever en stilsikker garderobe, holdning og sminkestil, påpeker Bruvik.

LES OGSÅ:- Dette blir rett og slett for drøyt

Publisert: