Slik forebygger du aldringstegn i 50-årene

Skuespiller Sharon Stone gløder i en alder av 54 år. Slik forebygger du aldringstegn om du er i 50-årene

Jennifer Bråthen
Publisert:

Mange kvinner i 50-årene opplever nedsatt stoffskifte, lavere østrogennivåer, søvnproblemer, ujevn pigmentering og tørrere hud. Det fører til at hudens helingsprosess går saktere og at behovet for gode produkter og vaner øker.

minMote har fått hud- og kroppsterapeut ved Artesia Spa, Nicola Vendrells beste tips.

– Husk å rense huden både morgen og kveld. All god hudpleie begynner med renserutiner og produkter tilpasset din hudtype, sier Vendrell.

Til den daglige pleien er Vendrell opptatt av at man velger produkter etter behov.

– Velg produkter som hjelper deg å forebygge tørr og fuktighetsfattig hud, samt forhindrer tap av elastisitet og volum. Det finnes også produkter med løftende effekt som jevner og glatter ut huden, sier hun.

Vrendell minner om at øye- og leppepartiet ikke må glemmes. På markedet finnes det øye- og leppekremer som i tillegg til å tilføre fuktighet og næring, motvirker hevelser og mørke ringer, reflekterer lys og gjør rynker mindre fremtredende.

– Husk også å investere i en dagkrem med solfaktor.

LES OGSÅ: Slik forebygger du aldringstegn i 30-årene

Til renserutinen før sengetid anbefaler Vrendell produkter som gjenoppbygger og reparerer huden.

– Finn produkter som bekjemper rynker, uelastisk hud, tørrhet og pigmentforandringer. Det gir optimale forhold for cellefornyelsen, fortsetter hun.

Vendrell påpeker at ukentlig bruk av maske også bør prioriteres.

– Finn en maske som inneholder enzymer, fruktsyrer og granateple-ekstrakt. Det gir en effektiv og skånsom eksfoliering av huden. Masken bør brukes 1-2 ganger i uken etter rens, sier Vendrell.

I 50-årene melder det seg også andre kroppspleiebehov enn tidligere. Vendrell har derfor noen ekstra tips:

– Mange kvinner opplever tap av spenst, slapp hud, cellulitter og nupper på overarmene. Kombinert med trening vil spesifikke produkter med aktive virkestoffer som koffein og aha-fruktsyrer bedre fettforbrenningen, stramme opp huden og gi effektiv eksfoliering som resulterer i en jevnere og glattere hud på armene, avslutter Vendrell.

LES OGSÅ: Slik forebygger du aldringstegn i 40-årene

LES OGSÅ: Unngå solbrent og skadet hår – slik tar du vare på lokkene i sommer

LES OGSÅ: Sjekk NRK-programlederens luksusgarderobe: – Jeg bruker alle pengene mine på klær

Publisert: