Eddie Murphys modelldatter slår alarm:

HARD BRANSJE: Modellen Bria Murphy forteller om kollegaer som spiser bomull for å holde vekten nede. Foto: All Over Press /Getty Images
Jennifer Bråthen
Publisert:

Datteren til Eddie Murphy, Bria Murphy, forteller om modeller som spiser bomull for å holde vekten nede. Motebransjen er syk, sier ernæringsekspert.

At modellbransjen er en hard bransje er ingen hemmelighet. I mange år har vi hørt om modellenes harde hverdag i kampen om å holde vekten nede. Nå er det Bria Murphy (23), datteren til skuespilleren Eddie Murphy, som forteller om sine erfaringer fra bransjen. I et åpenhjertig intervju med Good Morning America forteller hun om modellkollegaer som tyr til strenge dietter for å holde vekten nede. Kjendisdatteren, som blant annet har jobbet for magasinet Maxim, forteller at noen går som langt som å spise bomull.

- Jeg har hørt om folk som spiser bomull dyppet i appelsinjuice, sier hun ifølge HuffingtonPost.

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, mener idealet om å være sykelig tynn er gått for langt.

- Det viser hvor syk motebransjen er! Det at folk spiser ting de ikke vet konsekvensen av for å oppnå et ideal om å være tynn, er ikke forenlig med det å ha en sunn kropp. Dette er helsemessig farlig, sier Sundfør til minMote.

Sundfør mener de voksne i motebransjen bør ta ansvar.

- En ting er hva man gjør med sin egen kropp. En annen ting er å være voksen i en bransje som er med på å skape et skjønnhetsideal som påvirker millioner av jenter til å gjøre usunne valg. Den tredje vanligste dødsårsaken blant jenter i dag er anoreksi. De voksne bør ta mer ansvar, avslutter ernæringsfysiologen.

LES OGSÅ: Supermodell: – Det er bedre å være tynn enn feit

Eivor Øvrebø, modellmamma i Team Models, er ikke overrasket.

- Den historien er så gammel. Jeg har hørt den om og om igjen i snart 20 år. Spiser man bomull bli man syk. Det er tull! Modeller må ha mat, sier Øvrebø.

Modellmammaen forteller at hun ikke kjenner til noen tilfeller der norske modelljenter spiser bomull.

- Så dumme er vi ikke! I utgangspunktet er det ikke min oppgave å fortelle hva folk skal spise. Hadde dette skjedd i mitt byrå ville jeg kontaktet foreldrene. Det gjør jeg alltid hvis jeg oppdager jenter som tukler med spiseforstyrrelser, avslutter hun.

Publisert: