Claire Danes gjorde som norske Hanneli - valgte Valentino

LIKE KJOLER: Claire Danes imponerer minMote med sin fargesterke Valentino-kjole, som også har blitt brukt av motebloggeren og stilikonet Hanneli Mustaparta. Foto: NTB Scanpix / Getty Images / All Over Press

Claire Danes (34) valgte en Valentino-kjole da hun åpnet Nobel-konserten onsdag kveld. Kjendisstylist Jan Thomas får skryt for sminkejobben han har utført på «Homeland»-stjernen.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det har vært knyttet stor spenning til hvilken kjole Claire Danes ville ta på seg til kveldens Nobel Fredspris-konsert.

Tidligere i kveld kunne minMote fortelle at Danes til nå har valgt italiensk luksusdesign i titusenkroners-klassen under sitt opphold i Norge. 34-åringen har blant annet gått i en grå blondekjole fra Dolce & Gabbana og en hvit og svart ankellang kjole fra motehuset Giambattista Valli.

Gikk for Valentino

Da hun gjorde sin entré på scenen sammen med medprogramleder Aaron Eckhart ble det imidlertid klart at Danes igjen har gått for nok en italiensk luksuskjole: Den prisbelønnede skuespilleren valgte nemlig en Valentino-kreasjon fra motehusets Resort-kolleksjon for våren 2014. Kjolen er i et lyst stoff og utsmykket med broderier i sterke farger av blomster og blader.

- Hurra! Dette er et av årets fineste Valentino-kjoler. Et skikkelig mote-statement! Jeg håpet at hun skulle dra på med litt farge, etter å ha valgt mer anonyme antrekk hittil, og hun lever virkelig opp til forventningene. Hun er minst like flott som Sarah Jessica Parker, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Det norske stilikonet Hanneli Mustaparta har allerede gått med den samme kjolen da hun deltok på premieren av «Mademoiselle C» i Paris i oktober.

- At Hanneli får bruke kjolen først viser hvor stort moteikon hun er. Claire Danes kjolevalg er modig og viser at hun er en stilsikker skuespiller som virkelig vil markere seg på motefronten. Nå gleder jeg meg bare til å se kjolene hun velger på Golden Globe og Oscar på nyåret, sier Vold.

FARGERIK: Claire Danes Valentino-kjole er i et lyst stoff med fargesterke broderier av blomster og blader. Foto: Getty Images/ All Over Press

Jan Thomas får sminkeskryt

I forkant av Nobel-konserten gledet Jan Thomas seg til å sminke Homeland-stjernen. Makeup-artist og stylist Ingrid Bruvik skryter av jobben den profilerte kjendisstylisten har gjort.

- Makeupen er veldig delikat – det ser skikkelig fresh ut! Fargetonene i sminken er mer kledelige enn det vi så under pressekonferansen tidligere i dag. Dette er sobre toner som passer kjempegodt til kjolen. Hun ser utrolig bra ut i kveld.

Bruvik liker også den klassiske frisyren, men mener den mangler en liten vri.

- Frisyren er veldig fin og passer til en såpass iøynefallende kreasjon, men det kunne kanskje vært bittelitt mer spennende.

Også minMote-leder Sonia Huanca Vold er imponert over jobben Jan Thomas og hans team har gjort i forkant av Nobel-konserten.

- Jeg har aldri sett Claire Danes så flott som i kveld. Den siste tiden har hun vært en av mine favoritter på den røde løperen, men i kveld har hun virkelig det lille ekstra. Kombinasjonen av Valentino-kjolen og den delikate makeupen gjør at hun får terningkast seks.

minMote oppdaterer saken.

Publisert: