Her er moteekspertenes beste tips til juleshopping i utlandet

Mulighetene for å gjøre shoppingkupp i utlandet er ubegrensede, skal vi tro noen av landets motebevisste shoppingentusiaster.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Flere norske moteeksperter har gode erfaringer med å bruke utenlandsk valuta på å glede venner og familie på julaften. minMote har snakket med tre eksperter om hvor de gjør sine julegavekupp utenfor Norges grenser.

- I Paris finner du alt

Hedda Skoug (29), «Idol»-stylist og blogger, er en av de som har lagt sin elske på shoppingen i Paris. Stylisten mener byen har alt man kan ønske seg eller gi bort til jul.

– Skal du handle gave til en venninne må du ta turen innom Allison, St. Germaine Rue de Buci. Butikken har et godt utvalg av vintageklær og nye klær i alle prisklasser. I tillegg har betjeningen skikkelig peiling på hva de selger, så her får du god hjelp til å finne gode julegaver, sier Skoug som legger til at det er umulig å gå inn uten å gå ut med noe i handleposen.

LES OGSÅ: «Victoria’s Secret»-modell kaprer jobben til Kate Moss

Når Skoug handler til guttene, går hun innom L'eclaireur - en butikk du finner i flere områder i Paris.

– Butikken har et fantastisk utvalg til menn. Den har for eksempel en rekke fine skinnjakker, boots og klokker - butikken oser av testosteron. Sist jeg var der måtte jeg forlate butikken fordi Kanye West dukket opp for å shoppe, fortsetter Skoug.

Stylisten har selv to barn og vet hvor dyrt det er hjemme i Norge hvis du vil handle barneklær i gode kvaliteter. Hvis hun er ute etter det lille ekstra, svinger hun derfor alltid innom Bonpoint - butikken som har spesialisert seg på franske barneklær.

– Her finner du designerklær i gode kvaliteter som for eksempel cashmere og herlige bomullskvaliteter som kan gå i arv. Merket selges også i Norge, men da er prisene altfor høye, forteller Skoug og legger til at begge barna hennes har klær fra det eksklusive merket.

– De klærne får de ikke bruke i barnehagen - dette er kostbare klær, avslutter Skoug.

- Herlig stemning og godt utvalg i London

Fiolinist Marte Krogh (37) har i mange år vist stor interesse for mote. I tillegg til å ha drevet klesbutikk i mange år, redesigner hun klær selv. Når Krogh skal gjøre unna juleshoppingen i en storby, reiser hun til London – en by hun aldri får nok av.

– Jeg elsker London før jul. Her får jeg umiddelbar god julestemning og jeg vet på forhånd at jeg vil få tak i alt jeg er på jakt etter, forteller Krogh.

I London ser Krogh etter alt fra eksklusiv design til unike vintagekupp.

– Mitt favorittsenter er Liberty som ligger i nærheten av Oxford Circus. Det er ikke stort, men et av de koseligste med rolig atmosfære. Her finner du blant annet design, vintageklær, kosmetikk og barneklær. I tillegg serverer de byens beste cup cakes og Bellinis, forteller Krogh.

I nærheten av det eksklusive senteret ligger Topshop og Urban Outfitters. Her finner Krogh fine gaver til gode venninner. Ønsker hun å gjøre et godt kupp tar hun turen til Primak i nærheten av Selfridges.

– Primark er en kjempestor butikk med veldig rimelige klær. Jeg tror du kan fylle en hel bærepose for 200 kroner, tipser Krogh som også gjør gode kupp i Bond Streets unike sidegater.

De beste kuppene gjør hun likevel i Brick Lane.

– Her er mitt vintage-mekka. Jeg kan tilbringe en hel dag i dette området. Her finner jeg fine gaver til både meg selv og venninnene mine, innrømmer hun.

Til barna sverger Marte til gaver fra kjedebutikkene.

– Jeg synes H&M og Zara lager fantastiske barneklær. I utlandet er som regel utvalget mye bedre enn her hjemme i Norge, så her er det mulig å gjøre gode kupp. Jeg sjekker også alltid utvalget hos rimelige senteret som Debenhams og John Lewis Oxford Street. Er du ute etter å finne de kuleste lekene bør man ta turen til Harrods. Der har de leker til barn i alle aldre, avslutter Krogh.

Godt utvalg i New York

Charlotte Thorstvedt (26), programleder og snart moteansvarlig i Det Nye, elsker vintage juleshopping, og gjør den gjerne i utlandet siden utvalget der er bedre enn her hjemme i Norge. En av hennes favorittbyer er New York.

– Vintageshopping i New York er ganske mange hakk bedre enn her hjemme. I New York kan man virkelig finne spesielle ting, forteller Thorstvedt.

Er du ute etter unike vintagegaver er Beacon's Closet i Williamsburg et av Thorstvedts beste tips.

– Handler man vintage bør du ha god tid og være tålmodig, for du kan lete lenge før du finner det som er ordentlig bra, tipser Thorstvedt som engang fant et par leopardpumps fra Dolce & Gabbana til 20 dollar i butikken.

Vil du ha mer eksklusive gaver anbefaler hun en tur innom Opening Cermony. Her fører de blant annet Alexander Wang, Rodarte, Jeremy Scott, Proenza Schouler, Acne, og Opening Ceremony sitt eget merke, som Thorstvedt synes er superkult.

– Opening Ceremony er en butikk på flere etasjer. Her finner du garantert en fin og spesiell gave til kjæresten din om du er villig til å investere litt penger i den, forteller hun.

Ønsker du imidlertid å kunne gjøre all julegaveshoppingen under ett tak tipser hun Thorstvedt om de store shoppingsentrene, dette til tross for at hun ikke er noen stor fan.

– Jeg foretrekker mye heller å vandre gatelangs. Men juleshopping kan være stressende, og da er det praktisk ikke å måtte løpe rundt i storbyen. Saks Fifth Avenue og Barneys er digre butikker med mange merker. De har noe for alle enten det skulle være klær, interiør, skjønnhetsprodukter eller andre småting, avslutter Thorstvedt.

LES OGSÅ: Ekspertenes tips til «dagen derpå»

Publisert: