Englands best kledde mann bruker norsk design: - Det er kule greier!

Tinie Tempah har blitt kåret til Englands best kledde mann. Her er hans favoritter denne sesongen.

AV ATLE JØRSTAD OG JENNIFER BRÅTHEN

Artisten, som nylig gjestet Norge i forbindelse med Drakes konsert i Oslo Spektrum, knuste medlemmene av den britiske kongefamilien med god margin da han ble kåret til Englands best kledde mann av herremagasinet GQ tidligere i år.

– Det er helt sykt, sier han til minMote og inrømmer at han har latt seg inspirere av sin artistkollega Pharrell Williams.

Tinie har også lagt sin elsk på skandinavisk design, og har flere plagg fra Johnny Love som Mikkel Eriksen fra Stargate og kona Hege Fossum Eriksen står bak.

– Jeg har en del av deres ting. Det er kule greier!

LES OGSÅ: Stjel stil Tinie Tempah

– Jeg tar til meg alt jeg ser. Jeg er som en svamp, fortsetter den avslappede stjernen som for anledningen er iført en joggedress fra svenske Acne.

– Da jeg skulle gjøre mitt første show i England, ville jeg ikke se ut som alle andre. Jeg følte jeg måtte være annerledes enn publikum. Derfor begynte jeg å følge med på hva andre gjorde, slik at jeg kunne tilpasse meg det å være på scenen som artist, fortsetter en tydelig moteinteressert Tempah.

Denne våren og sommerne vil Tempah satse på ett iøynefallende element.

– Dyremønster er veldig viktig. Om du vil være like crazy som meg velger du sko, men et lite leopard- eller sebrabelte er også bra, sier han og legger til:

– De sier at du kan lese en mann på skoene og klokken hans. Jeg har snakket om skoene, så skaff deg selv en god klokke. Det funker alltid!

Selv om Tempah er eksentrisk når det kommer til valg av skotøy setter han også pris på garderobeklassikere.

Jeg setter pris på god denimskjorte. Den er et veldig viktig plagg i garderoben. Skjorten kan du dresse både opp og ned - et perfekt klesplagg å ha, sier han og begynner å snakke om neste nøkkelplagg:

– Du kan aldri gå feil med en skinnjakke. Jo lenger du har den, jo bedre ser den ut. Minst én skinnjakke i god kvalitet bør man ha!

Den stilsikre artisten, som står på scenen i Oslo Spektrum 4. mai, er kjent for sin bruk av tilbehør og sverger ofte til solbriller.

– Det er alltid bra å bruke tilbehør. Vær spontan når det kommer til briller, sier han og legger til:

– Det er en del kule merker nå som for eksempel Cutler & Gross og Ray Ban. Jeg liker godt briller med dyremønster også - det er kult!

LES OGSÅ: 18 år etter sin død er Kurt Cobain fremdeles et stilikon – slik får du stilen

LES OGSÅ: HylletKanye Wests design i sko til 33.000 kroner

Hvordan var din opplevelse i dag?