Blir Apple Watch den nye moteklokken?

Vogue-redaktører droppet designervisninger i New York til fordel for Apples klokkelansering. - Klokken kan bli en hype i moteverden, sier MinMote-Sonia.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Flere av motepressens mektigste var tilstede da Apple lanserte sin nye smartklokke tirsdag kveld norsk tid. Til tross for at moteuken i New York er godt i gang, tok sjefredaktørene i franske, britiske og italienske Vogue, Emmanuelle Alt, Alexandra Shulman og Franca Sozzani, turen til Cupertino i California for å se på selskapets første nylansering siden iPaden i 2010. Også gründeren bak luksusnettbutikken Net-A-Porter, Natalie Massenet, var blant de inviterte som hadde kommet for å se Apples første klokke.

MOTEFIFFEN: Vogue-redaktøren, Franca Sozzani, som vi vanligvis ser på første rad og på rød løper i forbindelse med moteshow, var på plass da Apple lanserte sin smartklokke. Foto: Getty Images

- At så mektige personer i motebransjen gjør en slik prioritering har mye å si. Det er et kvalitetsstempel for motehus som Chanel å ha de riktige personene på visningene sine, og nå har Apple klart det samme, sier MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Ny hype

Klokken, som er firkantet med avrundede hjørner, kommer i variantene Apple Watch, Apple Watch Sport og Apple Watch Edition. Man kan velge mellom urkasser i aluminium, rustfritt stål, 18-karat gull og rosegull. Klokken kommer i stor og liten modell, og det er mulig å sette sitt personlige preg på klokken med en rekke ulike remmer i både skinn og plast.

Foreløpig er det uklart hva de mer eksklusive variantene kommer til å koste i norske butikker, men Apple Watch Sport starter på 349 dollar. Klokken vil ligge for salg i butikk i begynnelsen av neste år.

- Klokken kan bli en hype i moteverden. Mange husker nok populære Pop Swatch fra 80-tallet, som kunne byttes remmer og bezelring på. Folk elsker å kunne sette sitt personlige preg på det de går med, og her ligger alt til rette for å leke seg med uttrykket, sier MinMote-lederen.

Apple Watch

Apple Watch Edition Foto: Apple

Apple Watch

Apple Watch Edition Foto: Apple

Apple Watch

Apple Watch Edition Foto: Apple

Apple Watch

Apple Watch Edition Foto: Apple

CELEBERT OPPMØTE: Flere moteinteresserte var på plass under Apple-lanseringen. Her er designer og artist Gwen Stefani. Foto: Getty Images

Hun liker også formen og de avrundede kantene.

- Formen kan minne litt om den klassiske Tank-modellen fra Cartier, som er populær blant moteinteresserte. Apple ser også ut til å ha hentet litt inspirasjon fra Jaegre Le Coultres Reverso-modell.

Vil få motetilbehør

Vold tror tilstedeværelsen av luksusbutikker som britiske Net-A-Porter og Colette tyder på at Apple Watch allerede har fått innpass i motebransjen.

- Dette går for å være de beste motebutikkene i verden, og man skal ikke se bort fra at de nå også vil sette sitt «godkjent»-stempel på klokken ved å selge den i sine butikker. Det tok ikke lang tid før motehus som Kenzo, Stella McCartney og Saint Laurent lanserte tilbehør som iPad-vesker og iPhone-cover. Nå er det bare et spørsmål om tid før de første designerremmene kommer til Apple Watch, sier hun.

Motemagasinet GQ har allerede vist hvordan du best styler klokken med moteriktige antrekk på sine nettsider.

Her kan du se og lese mer om klokkens funksjoner.

klokker

Apple Watch Sport Foto: Apple

klokker

Apple Watch Foto: Apple

Urmaker Thomas Gulbrandsen er positiv til den nye smartklokken.

- Samsung-klokkene var ingen høydare, men dette kan bli en milepæl når det kommer til skillet mellom digitale klokker og mekaniske ur. Hvordan dette vil utvikle seg blir spennende å se. Kanskje blir jeg arbeidsledig om noen år, spøker han og ler.

Han tror flere klokkeinteresserte kommer til å innlemme Apple Watch i klokkesamlingen, men tror først og fremst den vil bli sett på som en «gadget».

- Den vil nok ikke erstatte et håndtverksur, men at Apple-klokken kan komme til å bli solgt hos kvalitetsurmakere er meget mulig.

Publisert:

Finn mer innhold om: