Få skjønnhetstips fra Skandinavias toppmodeller

Tre skandinaviske modelljenters glødende hud vakte oppsikt under Stella McCartneys visning i forrige uke. Og da Vogue ville vite de hemmelige knepene bak den nordiske skjønnheten, fikk de svar.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Bitende kulde, sentralfyring og andre ytre faktorer setter huden på prøve i vinterhalvåret, men de tre toppmodellene Siri Tollerød, Elsa Sylvan og Sara Blomqvist har sine metoder for å holde på gløden.

Siri Tollerød er en av Norges mest brukte internasjonale modeller. Hun er opprinnelig fra Kristiansand, og sier selv hun lærte å ta vare på huden sin i den iskalde hjembyen. Skjønnheten sverger blant annet til Avène Cold Cream både morgen og kveld. For å unngå at leppene blir tørre bruker hun Blistex Lip Balm.

– Det enkle er ofte det beste, innrømmer Tollerød til Vogue.

LES OGSÅ: Redd vinterhuden med ansiktsoljer

Den svenske modellen Elsa Sylvan sverger til en krem fra den Stockholm-baserte skjønnhetsspesialisten, Akademikliniken.

– I vinterhalvåret er jeg på utkikk etter fete kremer og oljer, sier hun til Vogue, og legger til at hun er flittig bruker av rene organiske oljer.

– Jeg bruker det i ansiktet mitt når jeg er tørr.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg som en Victoria’s Secret-engel

Foto: vanessajackman.blogspot.com

Sara Blomqvist fra Karlstad i Sverige har også gode tips når det kommer til å ta vare på ansiktshuden i kulden.

– I oppveksten lærte vi å unngå vannbaserte ansiktsprodukter, som for eksempel flytende foundation, sier hun til Vogue, og bekrefter at vannbaserte produkter i kombinasjon med kulde kan få huden til å kjennes ut som den har fryst til is.

I de tilfellene Blomqvist føler hun trenger mer beskyttelse enn Eucerin Smoothing Face Cream, bruker hun mineralsminke.

De tre jentene var også meget imponert over skjønnhetsguruen Sunday Rileys ansvar backstage. Hun sørget for at jentene fikk en ekstra fuktighetsgivende behandling i forkant av Stella McCartneys visning. Dette for å fremheve gløden.

LES OGSÅ: I sminkepungen til Synnøve Macody Lund

LES OGSÅ: I sminkepungen til Maya Vik

LES OGSÅ: Slik får du vintervakker hud!

Publisert: