Høstens makeup-trender

Her er seks hotte makeup-trender du kan velge og vrake mellom denne høsten.

Mari Glans
Publisert:

Nå er høsten like rundt hjørnet, og vi kan igjen boltre oss i mørk og dramatisk sminke. Vi har samlet de viktigste makeup-trendene som ble sett på catwalken for denne høsten, bruk det som inspirasjon eller kopier en av de kule lookene til fest.

Markerte bryn

Øyenbryn har vært i fokus de siste sesongene, og trenden fortsetter denne høsten. Nå skal brynene se naturlig fyldige ut, og gjerne være fokuspunktet i ansiktet. Ikke smink brynene dine med for mørk farge selv om de skal være markerte, velg en farge som harmonerer med hårfargen din.

Slik sminker du brynene dine.Les guiden her!

Kul med kajal

Den enkleste og kuleste festlooken i høst er å markere øynene med sort kajal. Her trenger du bare en medium til mørk øyenskygge, en kajal og en q-tips. Bruk kajalen både på våtkanten og tegn en tykk strek langs vippekanten over og under øynene. Gni ut kajalen med en q-tips for å få en lett sotet look. Så legger du øyenskyggen over. Se video av hvordan du gjør det steg for steg på Sminkeskolen.

Bruntoner

Enten du sminker deg til fest eller hverdags, i høst er det bruntoner som gjelder. Roberto Cavalli viste en nydelig sotet øyensminke i gull og forskjellige varianter av brunt på catwalken, en look som alltid fungerer til fest.

Høstens fargepalett følger også motebildet ellers, og til hverdags kan man boltre seg i nyanser av beige, kamel, rustfarger og alle mulige nyanser av brunt. Velg de nyansene som kler deg best.

Perfekt for sensommeren!Smink deg i bronsetoner

Grafiske øyne

Lek deg med form og tekstur på øynene i høst. Flere designere viste kunsnerisk utførte eyelinere og øyenskygger på catwalken. Eksperimenter med form og legg øyenskyggen på skrå ut fra øyenlokkene for en futuristisk look. Chanels øyenmakeup var inspirert av teksturen på enkelte av veskene og skoene i kolleksjonen, og modellene hos Zac Posen hadde tykke, horisontale streker over og under øynene. Her er det bare å bruke fantasien!

Slik legger du eyeliner.Her er eksperttipsene

MinMote.no - Norges største moteside

Dyprøde lepper

Røde lepper er en høstklassiker, og sesongens røde lepper er i de dypere nyansene. På Chanels haute couture-visning ble det vist vinrøde lepper, og på høstvsiningen til Just Cavalli og Givenchy ble det vist glittrende dyprøde lepper. Denne sesongen kan du velge mellom matte, røde lepper eller en glossy variant.

De aller modigste kan gå enda mørkere farger på leppene. Både Proenza Schouler og Missoni viste lepper som tangerte mot sort på sin høstvisning. Andre farger som er hot på leppene er forskjellige toner av lilla og burgunder.

Slik bruker du rød leppestift.Finn den riktige nyansen

Blek hud

Om du har lys hud, kan du i høst la solpudderet ligge og droppe solariumet. Blek hud var en av de største tendensene på cawalken, og på de lyse modellene ble huden holdt så blek som mulig. Men huden skal være naturlig lys, så ikke fall for fristelsen for å kjøpe en foundation som er lysere enn din egen hudtone, da blir resultatet fort grått.

Smink deg til perfekt hud.Les vår guide her!

Relevante artikler videre:

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp nye øyenskygger på nett!Her er de beste sminkebutikkene

Sotede øyne går aldri av moten. Slik sminker du sotede øyne

Få looken til Kristen Stewart!Sover med sminken på

Publisert: