Maja Hattvang lanserer egen hudpleiebok

FORFATTER: Maja deler over 50 oppskrifter på hudpleieprodukter i sin nye bok som kommer til høsten. Akkurat nå er hun halvveis i produksjonen. Foto: majahattvang.no

Bloggeren Maja Hattvang (26) mener man med fordel kan lage flere hudpleieprodukter hjemme. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

– Det er noe frigjørende ved å ikke være avhengig av skjønnhetsindustrien. Det er jo en bransje med mye smuss - alt fra dyretesting til miljøspørsmål og utnyttelse av arbeidskraft og barnearbeid, forklarer Hattvang utdypende til MinMote.

Hattvang som blogger under eget navn, har lenge syntes det har vært vanskelig som forbruker å orientere seg i skjønnhetsjungelen, men har etterhvert funnet flere etiske og miljøvennlige produkter på markedet som hun nå bruker daglig.

HUDPLEIE

Slik har norske skjønnhetsvaner endret seg

MILJØBEVISST: Hattvang deler oppskrifter på deodorant, ansiktsmasker og skrubb i den nye boken sin. Foto: Anne Valeur

50-60 hjemmelagde hudprodukter

For å ta det et steg lenger, og «gå mer inn i det», som hun sier, bestemte hun seg for å begynne å lage skjønnhetsprodukter på kjøkkenbenken i leiligheten i Oslo.

– Det er fascinerende hvor mye man kan få til selv med få midler. Man kan jo aldri vite helt sikkert om alle ingrediensene man bruker er heletiske, men man kommer et viktig skritt på veien ved å prøve, sier Hattvang.

Boken, som skal komme ut til høsten hos forlaget Vigmostad og Bjørke, handler om hudpleie og «alt man trenger» i det daglige. Hattvang anslår at det er 50-60 oppskrifter på alt fra fuktighetskremer, ansiktrens, skrubber, kvisemidler og deodorant.

– Produktene i boken forbindes mer til funksjon enn at de gir spa-følelse, tror jeg. Jeg er opptatt av hva man trenger og hva som funker, så produktene er laget ut i fra mine egne preferanser.

HUDPLEIE

Disse ansiktsmaskene lager du enkelt selv

Sverger til honning

Fascinasjonen for hudpleie begynte da 26-åringen var 19 år og hadde problemhud, som hun kaller det selv.

– Det er vel sånn begeistringen som hudpleieprodukter begynner for de fleste. Man prøver forskjellige ting for å fikse det, men egentlig vet man ingenting om det. Boken inneholder også guider til hva man bør se etter avhengig av hvilken type hud man har, sier Hattvang.

GJØR DET SELV: Hattvang mener man kan lage de mest nødvendige produktene man trenger, hjemme på kjøkkenbenken. Foto: majahattvang.no

– Har du et triks du alltid sverger til når det gjelder hudpleie?

– Honning kan brukes til veldig mye. Jeg pleier å smøre det på kviser og da forsvinner de som regel dagen etter. Honning både reparerer og mykgjør huden min, og jeg har faktisk pleid å bruke det som sminkefjerner noen ganger. Det funker kjempebra, men blir jo litt grisete.

Majas tre hudpleieregler:

• Hold det enkelt og ikke gjør for mye. Rens og fukt er som regel det viktigste.

• Eksfoliere huden ukentlig for å fjerne døde hudceller er et veldig basic tips, men det er faktisk sykt viktig. Spesielt hvis man har hudproblemer.

• Switch opp rutinen en gang i blant. Jeg tror alle har godt av å variere hudpleierutinen sin. Se an hvordan huden responderer.

Publisert: