Eirin Kristiansen om designdebuten: – Vil «booste» selvsikkerhet fremfor usikkerhet

GJESTEDESIGNER: Eirin Kristiansen har laget samarbeidskolleksjonen med Bik Bok, Tine Iskaffe, Iste og Noisy, og er inspirert av egen garderobe. Foto: Frode Hansen/VG

Bloggeren har bevisst unngått korte skjørt, trange kjoler og dype utringninger for at flest mulig skal være komfortable i klærne hun har designet for kleskjeden.

Maiken Svendsen
Publisert:

Allerede på torsdag skrev MinMote at bloggeren Eirin Kristiansen er Bik Boks nye gjestedesigner.

Kristiansen blogger på plattformen Stylista, og følges av mer enn 170.000 på Instagram. Den siste tiden har hun delt drypp av at hun har drevet med et hemmelig prosjekt, men som hun ikke har kunnet dele med følgerne.

– Det har vært veldig frustrerende til tider! Jeg skulle så gjerne tatt dem med på reisen helt fra start, og jeg kan vel si at jeg har hatt en del forklaringsproblemer her og der, sier hun med et smil.

Leste du? – JEG GRÅT DA JEG SKREV OM MIN ALKOHOLISERTE FAR

I dag slippes de første bildene av kolleksjonen som vil bestå av ti plagg. Deriblant flere baseplagg, denimplagg, og to jumpsuits.

– I og med at dette er noe jeg har jobbet hardt med de siste månedene og virkelig lagt min sjel i, er det klart at det er og vil bli litt nervepirrende. Men jeg tror det blir mest moro og ikke minst lærerikt, sier hun.

Eirin Kristiansen for Bik Bok

Eirin Kristiansen for Bik Bok. Foto: Produsenten.

Eirin Kristiansen for Bik Bok

Eirin Kristiansen for Bik Bok. Foto: Produsenten.

Eirin Kristiansen for Bik Bok

Eirin Kristiansen for Bik Bok. Foto: Produsenten.

Eirin Kristiansen for Bik Bok

Eirin Kristiansen for Bik Bok. Foto: Produsenten.

Eirin Kristiansen for Bik Bok

Eirin Kristiansen for Bik Bok. Foto: Produsenten.

Eirin Kristiansen for Bik Bok

Eirin Kristiansen for Bik Bok. Foto: Produsenten.

Bloggeren forteller at hun har fått frie tøyler i arbeidet, og at hun helt fra start hadde en tydelig visjon om hva hun ønsket å bringe inn i kolleksjonen.

– Jeg sendte over de første inspirasjonsskissene, og akkurat slik ble plaggene til, sier hun, og legger til at det selvfølgelig ble gjort små justeringer underveis.

Hun beskriver klærne som casual, og understreker at det var viktig for henne at alle kan føle seg komfortable med klærne.

– Her er det ingen lårkorte kjoler, åletrange plagg eller dype utringninger som filtrerer ut halve befolkningens komfortsone. Med denne kolleksjonen derimot, ønsker jeg å «booste» selvsikkerhet fremfor usikkerhet, mener hun.

KLÆR

Superutringningen

Tok størrelsesgrep

Bik Bok har nylig vært i hardt vær da de VANT DEN LITE GJEVE PRISEN «ÅRETS GULLBARBIE», som er en pris som deles ut av organisasjonen Press til den aktøren som får ungdom til å føle seg verst.

Se «Elise Undersøker»-episoden hvor Elise spør om hun er for tjukk for kleskjedene under:

Da sa kommersiell direktør i Bik Bok, René Høgsted at de ikke var fornøyd med å «vinne».

– I en kultur der vi overøses av inntrykk og krav, er det viktig for Bik Bok å være en ekte støttespiller for unge jenter. Størrelsesproblematikken er en del av dette, og her har vi allerede tatt grep med utgangspunkt i ISOs reviderte størrelsesstandard, det vil man oppleve allerede til høsten, sier han.

NYHETER

Kjendismodell røpet norsk samarbeid et halvt år før tiden

– Foretrekker å kombinere det maskuline med det feminine

Kristiansen forteller at kolleksjonen reflekterer hennes egen garderobe, og sin egen stil beskriver hun som effortless.

– Jeg foretrekker å kombinere det maskuline uttrykket med det feminine i antrekkene mine! Tilbehøret og sko-valget setter prikken over i-en, forteller hun.

STILSIKKER: Eirin Kristiansen på rødløper i en oversized blazer over en sort body matchet med sort bukse og en mønstret Chanel-veske. Foto: Trond Solberg/VG

Med årene har hun erfart at hun ser best ut så lenge hun er komfortabel i antrekket.

– Det utstråler hele attityden min, og den gjør automatisk looken, mener hun.

Hun avslører også at det er to baseplagg hun ikke klarer seg uten i hverdagen:

– En oversized boyfriend shirt og ripped jeans. Uten tvil! Da føler jeg meg alltid fresh.

Publisert: