Kate-effekten slår til i Køben: – Aldri tilfeldig

DANSK DESIGN: Hertuginne Kate velger gjerne plagg og tilbehør fra designere som holder til i landene hun besøker. Nå er hun i København, og i den anledning valgte hun øredobber fra danske Maria Black.

Hertuginne Kate gikk for danske smykker i København. Designer sier til MinMote at de merket effekt umiddelbart.

Publisert:

København har storfint besøk av hertuginne Kate denne uken, og allerede første dag har hun gitt moteverdenen noe å snakke om.

Hertuginnen av Cambridge skapte overskrifter da hun hedret dansk design i den danske hovedstaden, med øredobber signert Maria Black.

Maria Black, designeren bak smykkermerket med samme navn, sier til MinMote at hertuginne Kates stylister oppdaget smykkene hennes på Selfridges i London tilbake i januar. Siden den gang har hun håpet å se smykkene på Kate.

– Vi er utrolig stolte og glade for at hun velger å ha det på seg under hennes besøk i København. Jeg vet at det aldri er tilfeldig hva Kate har på seg. Hennes team sørger for at hvert plagg og smykke forteller en historie.

KLASSISK LOOK: Kate ankommer universitetet i København iført vide, svarte dressbukser med matchende sko og veske, samt en rød blazer med gullknapper som plukker opp gullet i ørene hennes.

Garderobegjenganger

Kate er ikke fremmed for å bruke plagg flere ganger. Under besøket i den danske hovedstaden matchet hun det danske flagget i en rød blazer fra Zara med en hvit bluse fra Me + Em. Den budsjettvennlig blazeren brukte hun også under EM-finalen i fjor sommer.

Hun stylet den med et par bukser fra Roland Mouret som hun har blitt sett i tidligere, pumps fra Gianvito Rossi i modellen «Piper 85» til omtrent 5644 norske kroner, og «Midi Mayfair»-veske fra Aspinal of London med en prislapp på rundt 6300 norske kroner.

FAVORITT: Hertuginnen bruker gjerne plaggene sine flere ganger. Denne røde blazeren har hun også hatt på seg under EM-finalen i fjor.
MOTEDUO: Man skulle tro det fremdeles var moteuken i København. De to kommende dronningene, hertuginne Kate og kronprinsesse Mary, strålte i stilsikre antrekk i grått, hvitt og svart. Kates kåpe er ny, og fra merket Catherine Walker. Vesken er fra Mulberry.
NYE FAVORITTER?: Mens vesken var byttet ut, hadde hertuginnen fremdeles øredobbene fra Maria Black.

Maria Black tror hertuginnen og teamet har valgt hennes smykker fordi de er opptatt av miljøet og mennesker. Etter at bildene av Kate i København kom på trykk, har smykkedesigneren merket den såkalte «Kate-effekten».

– Vi merket det med en gang. Kate appellerer ikke kun til briter, men til alle. Vi så en markant økning i salget vårt bare et par timer etter at de første artiklene ble publisert – og det fra hele verden, sier hun til MinMote.

Øreringene hun valgte var modellen «Cha Cha», med tykke gullringer med perleheng. Smykkene har en prislapp på 3198 kroner. Øredobbene er foreløpig på lager, men det er nok ikke helt utenkelig at «Kate-effekten» slår til igjen og gjør dem vanskelig å få tak i.

HEI HEI: Kate med danske øredobber i Danmark.

Stor inspirasjon

«Kate-effekten» er nemlig ikke noe nytt fenomen. Alt den populære hertuginnen har på seg ser nemlig ut til å få en enorm popularitets-boost, noe flere merker har fått erfare gjennom årene. Etter at hun fødte prins George i 2013, ble kjolen hun brukte utsolgt på kun to timer. Det samme skjedde i 2015. Da hun var nybakt mamma til prinsesse Charlotte, tok kjolesalget helt av etter at familiebildene ble publisert.

Kate velger gjerne design fra stedene hun besøker, som vi nå så i København. Og hva gjorde Kate da hun besøkte Norge i 2018? Jo, hun møtte «Skam»-stjernene i norsk design. Under den dobbeltspente luksuskåpen i plommefarge fra Dolce & Gabbana skjulte det seg nemlig en kjole fra norske byTiMo.

Vi har også sett hertuginnen i en blomstrete sommerkjole fra Faithfull The Brand, hvor norske Helle Them-Enger er designer. Også da slo Kate-effekten til igjen, for kjolen ble raskt utsolgt i de fleste nettbutikker.

SNIKTITT: Kates byTiMo-kjole titter så vidt frem under Dolce & Gabbana-kåpen hun hadde på i Oslo i 2018. Her ser vi henne sammen med prins William, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og «Skam-skuespillerne» Ulrikke Falch og Carl Martin Eggesbø.
SOMMERLIG: Faithfull The Brand, med norske Helle Them-Enger som designer, sto bak denne blomstrete kjolen til Kate.
Publisert: