Hot i Hollywood: Menn i høye hæler

NOE NYTT: Høye hæler har ikke vært vanlig å se på menn på den røde løperen. Foto: Ian West, Pa Photos / NTB Scanpix

Skuespiller Shia LaBeouf, artist Sam Smith og flere andre stjerner har kastet seg på bølgen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Ser vi bort fra countryartister med skikkelige cowboystøvler, er det kun et fåtall modige menn – tenk på artister som Elton John og Prince – som har gjort høyhælte sko til en del av garderoben. Det er i ferd med å endre seg, og listen over menn som har stilt opp på den røde løperen iført høye hæler blir stadig lengre.

Sist ut er skuespiller Shia LaBeouf, som stilte i høyhælte loafers fra Gucci under en visning av filmen «Honey Boy» i London.

MANN

«Normcore»-kongen Shia LaBeouf

DOBBEL G: Skuespiller Shia LaBeouf møtte opp på en visning av filmen «Honey Boy» iført en dobbeltspent dress fra Givenchy, og en høyhælt variant av Guccis klassiske loafers. Foto: Ian West, Pa Photos / NTB Scanpix

Tidligere har vi også skrevet om hvordan det fikk Twitter til å koke, da skuespiller Cody Fern stilte opp på Golden Globe-utdelingen iført Maison Martin Margielas ikoniske Tabi Boots, kjent for sine splittede tær og høye hæler.

En annen som har valgt seg høye hæler ved flere anledninger er skuespiller og artist Jared Leto, som allerede i 2013 uttalte at alle menn burde prøve å gå i høye hæler for å få større anerkjennelse og forståelse av kvinner. Uttalelse kom i forbindelse med at Leto spilte transseksuell i filmen «Dallas Buyers Club», og i det siste har han tatt seg selv på ordet. Ved flere anledninger, blant under Brit Awards tidligere i år, har Leto stilt opp i flere centimeter høye hæler.

SJOKKFARGET: Jared Leto i knallrøde, høyhælte boots på vei til etterfesten til årets Brit Awards i London. Foto: Yui Mok, Pa Photos / NTB Scanpix

Det vakte også oppsikt i presidentkampen i USA i 2016, da senator Marco Rubio våget seg ut i offentligheten iført sorte boots med cubansk hæl, snarlik den typen man finner på cowboystøvler. Politikeren ble latterliggjort både av motkandidater og på sosiale medier, i det som – åpenbart – fikk navnet «bootgate».

At USAs president Donald Trump – ikke overraskende – var raskt ute med å si at man aldri ville få se ham i høye hæler, betyr nok lite for den trenden som nå brer om seg. Som et ledd i av «bootgate» ble Rubio blant annet sammenlignet med artist Harry Styles, og det er nettopp typer som dette – unge, stilbevisste og eksperimentelle – som nå driver den høyhælte bevegelsen fremover. Dette inkluderer blant annet sanger Sam Smith, som stilte opp på premieren av filmen «Judy» iført det mest vågale paret høyhælte sko vi har sett til nå.

GEOMETRISK: Sam Smith (til høyre), her sammen med forfatter og artist Alok Vaid-Menon under premieren på «Judy», kom iført høyhælte, hvite sko med firkantet tupp. Foto: Valerie Macon, AFP / NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: