H&M stenger alle prøverom i butikkene sine

IVERKSETTER TILTAK: Alle landets H&M-butikker har stengt prøverommene sine for å unngå smitte.

– Vi oppfordrer folk til å prøve hjemme, sier Thea Kjendlie, pressekontakt for H&M i Norge.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Fra og med torsdag klokken 18 stengte store deler av Norge etter nye tiltak fra myndighetene for å begrense spredningen av coronaviruset i Norge. Skjønnhetssalonger, frisører, restauranter og kafeer er stengt frem til 26. mars i første omgang, mens klesbutikker kan fortsatt holde åpent.

H&M stenger likevel alle prøverom i butikkene sine, men selve butikkene er åpne. Testere på sminke og kosmetikk er også fjernet fra butikkhyllene.

– Vi gjør alle tiltak som kan bidra til å minimere smitte, og i prøverom er det mange kontaktflater. Vi har 30 dagers bytterett, og det vil fungere fint å prøve hjemme når vi nå er i den situasjonen som vi er, sier pressekontakt Thea Kjendlie i H&M.

Droppet å shoppe

Utenfor prøverommet på H&M i Bogstadveien står de to studievenninnene Marianne Khodabandehlou (23) og Nihal Ziyar (20). Universitetet er stengt, så de er på shopping i stedet.

– Jeg hadde egentlig tenkt til å kjøpe et par bukser, men det dropper jeg nå for jeg kan ikke prøve dem utenfor prøverommet. Jeg skal egentlig kjøpe en kjole og, men det får vente til prøverommene er åpne igjen, sier Ziyar.

PRØVER UTENFOR: Marianne Khodabandehlou kom ikke lengre enn til utenfor prøverommet på H&M fredag ettermiddag. Foto: Thea Roll Rakeng, MinMote

Khodabandehlou prøver en hvit skjorte og en t-skjorte utenpå genseren sin. Hun synes det er fint at butikkene stenger prøverommene for å unngå smitte.

– Det er bedre at de gjør slike drastiske tiltak nå enn senere. Plutselig kan vi ikke bruke butikker i det hele tatt, og det hadde vært synd, sier hun.

Les også: Slik blir din nye hverdag: Helse, økonomi, ferie, skole og handel

STENGT PRØVEROM: Lite folk i gatene og i butikker på grunn av Corona-viruset. Foto: Odin Jæger, VG

Les også: Spørsmål og svar om coronaviruset finner du her.

– Vil folk få varene sine som normalt hvis de bestiller i nettbutikken?

– Det er trygt å handle i nettbutikken, og våre kunder vil få varene sine som forventet. Hvis det blir en endring, vil vi med en gang dele denne informasjonen med våre kunder, sier hun.

KLÆR

Her er de beste bruktbutikkene på nett

Pressekontakt i H&M Norge, Thea Kjendlie. Foto: H&M

Kjendslie sier at kjeden har ekstra fokus på renhold og hygiene blant ansatte og i butikk. Hun oppfordrer samtidig alle kunder om å holde avstand og følge myndighetenes råd.

Publisert: