Slik blir den norske moteuken

GÅR DIGITALT: Oslo Runway er tilbake denne uken i nytt format. Her backstage under Michael Olestad-visning i 2018. Foto: Vittorio Zunino Celotto

Oslo Runway returnerer i ny drakt når kolleksjonene for våren og sommeren 2021 skal vises denne uken. 

Publisert:

Oslo Runway, som siden 2015 har vært den største visningsplattformen for norsk mote og design, vil tirsdag 18. til torsdag 20. august presentere norsk mote med direktesendinger, intervjuer og paneldiskusjoner på en ny, digital plattform som en følge av coronaviruset.

I dag vil de norske merkene Avenue, Olena, Diawéne og Elisabeth Stray Pedersen (ESP) presentere sine vår- og sommerkolleksjoner for neste år, digitalt for motebransjen, innkjøpere og motepresse.

– Vi vil hylle norsk designestetikk og håndverket bak. Vi opplever at det er mange norske innkjøpere, medier og forbrukere som, nå mer og mer, ser verdien av å kjøpe norsk og støtte opp om en norsk motebransje her hjemme, det synes vi er gledelig. Det sier Ditte Kristensen, initiativtager i Oslo Runway i en pressemelding.

Oslo Runway hadde en pause hele 2019, men er altså tilbake nå i ny drakt.

Ditte Kristensen står bak Oslo Runway. Foto: Tore Kristiansen/VG

Nytt nettverk

Den nye plattformen vil inkludere forbrukeren og det norske folk. Gjennom det digitale formatet kan flere følge presentasjoner og aktiviteter direkte.

– Med et digitalt format har vi også̊ muligheten til å nå ut enda bredere globalt, sier Kristensen.

Bakgrunnen for den digitale plattformen er coronapandemien. Planen skal være å komme tilbake med fysiske visninger til våren, kombinert med digitale.

Bak visningsplattformen Oslo Runway og den nye mote- og kunstfestivalen Fushion Oslo, som gikk av staben for første gang i 2019, står nå også̊ bedriftsnettverket FUSHION.

Med i nettverket er bedrifter som Norwegian Fashion Hub og PR-byrået Patriksson.

– Den norske motebransjen har en unik posisjon og alt som trengs for den nye tiden: åpenhet og toleranse, digital modenhet, en bærekraftig tilnærming, og en designfilosofi som er påkoblet det virkelige livet.

– Det er dette vi skal fremme, og vi skal fortsette å være en aktuell plattform som bidrar til å skape verdi for den norske motebransjen, sier Elin Carlsen, prosjektleder for bedriftsnettverket FUSHION.

Modeller backstage under moteuken i august 2018. Foto: Getty Images for Oslo Runway

Flere går digitalt

Oslo Runway er ikke den første moteuken som går digitalt. Svenskenes moteuke blir heldigital i august, og i april annonserte moteuken i London i april at de både går digitalt og vil mikse kjønn. Dette i lys av coronapandemien, men også grunnet behov for endring.

– Ved å skape en kulturell moteuke-plattform, bruker vi digital innovasjon for å møte behovene her og nå, og starte noe å bygge videre på for fremtiden, uttalte direktør for BRITISH FASHION COUNCIL (BFC), Caroline Rush, i en pressemelding i april.

Publisert: