Adidas avslutter samarbeid med Kanye West

AVSLUTTER SAMARBEIDET: Kanye West (t.h.) har i en årrekke samarbeidet med Adidas. Nå kutter sportsmerket samarbeidet med umiddelbar virkning.
AVSLUTTER SAMARBEIDET: Kanye West (t.h.) har i en årrekke samarbeidet med Adidas. Nå kutter sportsmerket samarbeidet med umiddelbar virkning. Jonathan Leibson

Få dager etter at motehuset Balenciaga tok grep etter kontroverser, kaster også Adidas seg på.

I 2013 inngikk artisten Kanye West og merket hans Yeezy et stort samarbeid med sportsgiganten Adidas, men nå kan det se ut til at partnerskapet har tatt slutt.

Tirsdag morgen skrev Bloomberg at ønsker Adidas å kutte alle bånd til West. Noen timer senere bekrefter sportsmerket at de kutter alle bånd til rapperen og designeren.

West har selv uttalt at sportsmerket ikke kan avslutte samarbeidet, men nå har de altså gjort det allikevel.

– Jeg kan si antisemittisk dritt, men Adidas kan ikke droppe meg, har han sagt ifølge CNN.

Dette har skapt et massivt trykk i sosiale medier, som har presset Adidas til å ta en avgjørelse.

– Ye sine kommentarer og handlinger har vært uakseptable, hatefulle og farlige, og de bryter med selskapets verdier om å være inkluderende, respektfulle og rettferdige, skriver Adidas i pressemeldingen.

– Det er beregnet at dette vil koste selskapet 250 millioner euro på kort sikt, skriver de videre.

The world is watching, @adidas
Samarbeidet mellom West og Adidas har blant annet resultert i den populære skoen «Yeezy Boost 350», men de har også vist frem en rekke andre sko – som her under New York Fashion Week i 2015.
Samarbeidet mellom West og Adidas har blant annet resultert i den populære skoen «Yeezy Boost 350», men de har også vist frem en rekke andre sko – som her under New York Fashion Week i 2015.Bebeto Matthews / Ap

Nyheten kommer etter at West den siste tiden har blitt fordømt av flere organisasjoner etter å ha kommet med antisemittiske uttalelser på Twitter. Flere sosiale medier har også tatt grep for å begrense artistens tilgang.

For få dager siden ble det også kjent at luksusmotehuset Balenciaga kutter alle bånd til West.

– Balenciaga har ikke lenger noe partnerskap eller planer for videre prosjekter knyttet til denne artisten, sier eier Kering i en uttalelse til magasinet WWD.

Kanye West sammen med ekskona Kim Kardashian på den røde løperen i 2015. West hadde sine egne Yeezy-joggesko på føttene.
Kanye West sammen med ekskona Kim Kardashian på den røde løperen i 2015. West hadde sine egne Yeezy-joggesko på føttene. PBG / Pa Photos

West har gjort stor suksess med sine joggesko for merket, som stadig har blitt revet ut av butikkhyllene ved lansering. I Oslo har det ført til «Kanye-hysteri» med lange køer.

I pressemeldingen skriver Adidas at de eier alle designene. Hva dette vil bety for de velkjente skoene i fremtiden, er foreløpig ikke kjent.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?