MinJul: Camilla Eleonora Bastin

STEMNINGSFULLT: Tente lys og reinsdyrskinn gir den gode julestemningen, synes Camilla Bastin. Her fra hennes kjøkken rett utenfor Stockholm.

Svensk it-jente og PR-sjef i Caia Cosmetics, Camilla Bastin (35), forteller om sine svenske juletradisjoner og hvilken look hun alltid går for på fest.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Camilla Bastin er en av Stockholms mange it-jenter med en av de viktigste jobbene innenfor skjønnhets- og kosmetikkbransjen akkurat nå. I oktober gikk hun nemlig inn som PR-sjef i Bianca Ingrossos suksessfirma Caia Cosmetics.

Bastin har ansvaret for PR, influencer marketing og kommunikasjon, og før dette jobbet hun for klokkemerket Daniel Wellington og Hannah Widells og Amanda Schulmans firma Perfect Day Media. Bastin er også kjent som prinsesse Sofias tidligere stylist.

I sommer giftet hun seg med samboeren gjennom flere år, Christopher Bastin (49), som er kreativ leder for Gant. Paret har ett barn sammen og har nettopp flyttet inn i det de beskriver som drømmehuset sitt, en enebolig på Enskede utenfor Stockholm.

– Hvordan feirer du helst julen?

– Helt siden vi flyttet til drømmehuset vårt i Enskede utenfor Stockholm, samler vi hele familien min og svigermoren min i huset vårt til jul. Det er virkelig et hus laget for å feire jul, med store vinduer hvor du kan se snøen dale ned, en stor peis og god plass til mange middagsgjester. Jeg elsker å pynte og gjøre det koselig for gjestene våre, og mannen min liker å ta seg av mat og drikke. I julen prøver jeg alltid å ta minst én uke fri for å bare nyte late dager med familien min og få en pause fra min ellers svært tilkoblede verden. Men jeg henger på Instagram selvfølgelig, og det er fint å dele alle de fantastiske stundene med følgerne mine.

POWER: Camilla Bastin har en av de viktigste PR-jobbene innenfor kosmetikk- og skjønnhetsbransjen i Sverige akkurat nå.

– Hva er ditt beste juleminne?

– Julen 2020 fridde mannen min til meg, og det var en magisk julaften. Han vet at det er favorittdagen min, og han hadde gjemt en liten boks i en stor pakke med innpakning fra Matilda Goad. Akkurat i det jeg åpnet esken med ringen begynte det å snø ute og vi var omgitt av alle vi elsker. Det var akkurat som i en romantisk film og han har fått meg til å elske julaften enda mer enn det jeg gjorde før.

DRØMMEHUSET: Camilla og ektemannen har nettopp kjøpt drømmeboligen utenfor Stockholm.

– Har du et skikkelig godt gavetips?

– Jeg liker veldig godt å gi noe av god kvalitet, som varer lenge. Så heller noe lite som et skjerf, men at det er i for eksempel kasjmir. Noe annet jeg elsker å gi er ting du ellers ikke ville unte deg selv, som fin sminke, en duft eller hudpleie.

– Har du en juletradisjon som skiller seg ut?

– Andre juledag pleier tanten min (som er gift med en danske) å invitere oss på andemiddag på hestegården deres utenfor byen. Det er helt magisk for meg fordi jeg feiret alle mine barndoms juler på gården deres! Tradisjonen er at vi får and servert med fløtesaus, poteter og rosegelé fra hans danske mors hage, og det smaker helt nydelig.

– Det blir ingen jul uten ...?

– Julestrømper om morgenen. Jeg er barnslig glad i tradisjoner og vil at alle skal stå opp og spise frokost sammen, og så sette seg på reinsdyrfeller foran treet og åpner en liten pakke.

FEMININ: Behagelige kjoler og skjørt, røde negler og glød i huden er nøkkelordene når det kommer til julens festligheter.

– Hva skal til for å skape julestemning hjemme?

– Masse lysestaker i messing med lys i honningfarge synes jeg er nydelig. Også reinsdyr- og saueskinnsfeller for å skape koselige soner å slappe av i. Og juletre selvfølgelig, du angrer aldri på et juletre! Også liker jeg å plante hyasinter i små messingskåler for duften. Men skinnfeller og messinglysestaker er alltid vinneren. Til datteren min lager jeg små hus som danner en slags mini-landsby som lyser opp. Jeg dropper imidlertid nisser i år, jeg blir så fort lei.

STEMNINGSFULLT: Camilla har et spesielt forhold til julen, og elsker tradisjoner.

– Når skal juletreet opp? Plast eller ekte? Hvilken pynt skal på?

– Den skal opp søndagen før Lucia! Akkurat i tide cirka ti dager før julaften. Jeg hadde aldri kjøpt et plasttre, jeg vil ha en ekte «Kungsgran» og pleier å lete etter det beste treet lenge. I Sverige er det er veldig trendy med «rödgran» (grantre red.anm.) fordi det er klassisk svensk, men jeg går for et litt mer amerikansk tre med Disney-stil, edelgran er best. Jeg pynter gjerne treet med gull og hvitt – gullkuler og vakre hvite blomster fra svensk Tenn (som har den beste julepynten noensinne) og fløyelsbånd i honningfarge som jeg knyter sløyfer av. I år dropper jeg rødt for ikke å bli så fort lei.

HONNINGLYS: Messingslysestaker og honninglys er det som får Camilla i garantert julestemning.

– Hvordan pynter du deg helst til julefest?

– Jeg liker å være komfortabel i julen, men jeg har lyst til å være fin og feminin, så ofte et strikket blyantskjørt med splitt, vakre Manolo Blahnik-sko med strass, og en enkel strikket topp til. Kasjmir-kjolene fra Soft Goat er også magiske.

KLASSISK: Camilla går for en klassisk stil med glamorøse elementer.

– Hvilken frisyre går du for?

– Jeg går nesten alltid for en skikkelig glamorøs lokk med masse volum og myke krøller. Jeg bruker alltid krølltang når jeg går for den «lyxiga looken».

DROPPER RØDT I ÅR: I år blir det gull og hvitt, rødt blir jeg så fort lei av, sier Bastin til MinMote.

– Hva med makeup?

– Her er glow alltid i fokus! Jeg legger grunnlaget med Hydration spray, så jobber jeg inn en Red Carpet-primer før jeg går over med BB sticks i to ulike toner. Kremblush etterfulgt av kremhighlighter og masse maskara fra Caia Cosmetics. Jeg sparer mer markerte øyne til nyttårsaften.

– Hvilket godteri, kaker eller dessert er din julefavoritt?

– Jeg elsker «mandelmusslor» med vispet krem og multesyltetøy. Det er det beste! Og en litt sexy dessert på en måte, hehe.

PYNTER SEG: Camilla liker å ha volum og store bølger i håret. Skoene må gjerne ha strass og antrekket bør være komfortabelt.

– Har du en TV-serie eller film du vil anbefale?

– Jeg elsker «White Lotus», men i juleferien vil jeg gjerne se «Game of Thrones» og «The Crown» en gang til. Begge to er helt utrolige vinterserier.

– Hvilken aktivitet gjør du når du er lei av å ligge på sofaen?

– Da går jeg på lange turer i naturen. Det er det beste jeg vet. Jeg har også kjøpt langrennsski, men startet fjorårets sesong med å falle så lang jeg var i en veldig liten bakke, så vi får se hva det blir til i år. «Goals» å være like «outdoorsy» som alle friske nordmenn!

JULEMAT PÅ SVENSK: Skinke og prinskorv er blant det viktigste på koldtbordet, eller smörgåsbordet om du vil.

– Hvilken bok leser du denne julen?

– Jeg skal lese Alex Schulmans «Malma station» som venter på meg. Jeg jobbet med presse for han for noen år siden og fikk muligheten til å lese et av manusene før publisering og siden har jeg blitt hekta. Han er en av Nordens fremste forfattere, synes jeg.

SØTE PEPPERKAKER: Camillas datter, Flora, i gang på kjøkkenet med årets pepperkakebakst.

– Hvordan pynter du deg helst til nyttårsaften?

– Da er det mye smokey eyes! Jeg jobber gjerne med ulike paletter og holder leppene fuktige og nøytrale. Stort hår og en skikkelig glitrete, kort kjole blir det i år. Livet for kort til å ikke gå all in.

KOSELIG: Det går fint an å skape den lune julestemningen uten rød julepynt.

– Hvordan ser du tilbake på året som har gått?

– Det har vært et veldig bra år for meg privat med mye fokus på familie, en ny drømmejobb i Caia Cosmetics, samtidig som at Instagram også har blitt en fin innkomstkilde. Det virker som at følgerne mine liker kombinasjonen av content og utvalgte samarbeid som jeg plukker ut for at det også skal gi følgerne noe, ikke bare meg. Og så giftet jeg meg! Årets høydepunkt. Men rundt om i verden har det vært forferdelig på alle måter. Dette påvirker meg selvsagt og jeg skulle virkelig ønske at neste år blir bedre for flere enn meg selv.

– ... 2022 nærmer seg slutten, hva er det ditt favorittbilde fra året som gikk?

– Helt til slutt: Har du et nyttårsforsett?

– Jeg vil at 2023 skal bli et år jeg treffer flere venner i hverdagen, hvor man bare kommer hjem til hverandre, eller går en tur. Enklere, mindre oppstyr med mer vennskap!

LYKKE: Tente lys og saueskinnstøfler foran peisen. Blir det bedre?

Fem kjappe:

– Rød eller brun julebrus?

– Brun! Finns det ens röd?

– Tre nøtter til Askepott eller Reisen til julestjernen?

– Jeg er ikke fan av nøtter, så jeg sier Reisen!

– Pinnekjøtt, ribbe eller noe helt annet?

– Jeg svarer veldig klassisk svensk og sier Jansson Frestelse. Det beste!

– Hard eller myk pakke?

– Gjerne hardt og lite, og forhåpentligvis glitrende.

– Snø eller Syden?

– Snø! Jeg er helt gal etter snø, gi meg all snø dere har!

Publisert:

Finn mer innhold om: