Veskekampanje setter sinnene i kok

Foto: Michael Bailey-Gates for Valentino.

Luksusmerket Valentino sitt nye kampanjebilde skaper heftige reaksjoner. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Ett av bildene i Valentinos nye veskekampanje får nå massiv oppmerksomhet.

Bildet det er snakk om er et selvportrett av fotografen Michael Bailey-Gates. På bildet er fotografen tilsynelatende naken, mens han balanserer en brun veske på foten.

Under bildet står det at ytringsfrihet og grenseløs individualitet er stikkord for Valentinos nye kampanje.

Så langt har bildet fått over 10.000 kommentarer. I kommentarfeltet renner det inn med meldinger som strekker seg langt. Flere mener at Valentino bedriver såkalt «gender bending», og mange har reagert med en oppkast-emoji. Flere mener også at bildet ikke bør vises til barn, og at det er «å gå mot naturen» og er mangel på respekt mot kvinner.

NYHETER

Harry Styles i kjole skaper heftige reaksjoner

Takker for støtten

Fotografen er kjent for sine motebilder, og utfordrer ofte de klassiske kjønnsrollene.

Nå kommenterer Bailey-Gates selv den massive oppmerksomheten.
– Jeg setter pris på støtten rundt dette bildet og samtalene det har utløst. Jeg vil sette pris på om den samme oppmerksomheten kan rettes mot de forferdelige lovforslagene mot trans-ungdom som blir foreslått og vedtatt i USA, skriver han på Instagram.

Valentinos kreative direktør, Pierpaolo Piccoli, har også gått hardt ut mot de ufine og hatefulle kommentarene på Instagram.

– Min jobb er å levere min visjon av skjønnhet i tiden vi lever i. Skjønnhet og det som vi anser som vakkert er en refleksjon av våre egne verdier, skriver han.

Piccoli er også redd hva denne typen hatefulle ytringer kan føre til.

– Vi må stå imot og fordømme alle former for vold, hat, diskriminering og rasisme. Jeg er stolt av å kunne bruke stemmen min og arbeidet mitt til å gjøre det, nå og for alltid. Dette bildet er et selvportrett av en vakker ung mann og ondskap er i øynene til den som ser - ikke i hans nakne kropp. Endring er mulig, ingen har sagt at det ville være enkelt. Jeg er klar til å møte utfordringene i frihetens, kjærlighetens, toleransens og utviklingens navn, avslutter han.

Stor oppmerksomhet

Bildet er blitt omtalt i mange av verdens toneangivende magasiner som Dazed, Paper Mag og italienske Vanity Fair. Valentino og Bailey-Gates har fått støtte fra blant andre Balmain-designer Olivier Rousteing som har delt kampanjen med et enkelt hjerte. Motepolitiet Diet Prada og en lang rekke fans har også vist sin støtte.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.