Kronprinsesse Mette-Marit resirkulerte rådyr design: - Dette er forfriskende

Jennifer Bråthen
Publisert:

AV JENNIFER BRÅTHEN OG ASTRID-HELEN HOLM

Kronprinsesse Mette-Marit (39) ankom den røde løperen i New York iført en gammel designkjole fra 2006. Dette vekker oppsikt i Norge.

Tirsdag denne uken deltok Mette-Marit på en veldedighetsmiddag i New York. For anledningen var kronprinsessen iført en flaskegrønn silke- og chiffonkjole signert den italienske designeren Alberta Ferretti. Den eksklusive kjolen kombinerte hun med iøynefallende øredobber, matchende svart clutch og høye hæler. Håret var elegant satt opp i en knute.

Dette er imidlertid ikke første gangen vi ser Mette-Marit bære den flaskegrønne kreasjonen. For da hun i 2006 feiret Carl Gustavs 60-årsdag, var det nettopp denne kjolen vi fikk se. Den gangen kombinerte hun den med en gul clutch, gule sandaler og belte med gulldetaljer. Håret var den gangen utslått i en sideskill og festet med en spenne.

Kjolen fra Ferretti ble vist på catwalken i slutten av februar i 2006, og var ennå ikke å finne i butikkene da kronprinsessen debuterte med kjolen i forbindelse med bursdagsfeiringen.

Godt forbilde

Caroline Skjelbred, stylist i Elle, er svært fornøyd med at kronprinsessen velger gjenbruk av designerklær.

– Det er veldig bra at Mette-Marit velger å bruke moten slik alle andre kvinner bruker mote. Dette er noe nytt som den nye kongelige banden har begynt å gjøre, sier Skjelbred, og refererer til hertuginne Kate og Charlotte Casiraghi.

Skjelbred er imponert over Mette-Marit og teamet rundt henne.

– De er flinke til å style klærne hennes på nytt. De gjør det gjerne med en ny vri, og det blir ikke kjedelig. Dette er forfriskende, avslutter hun.

LES OGSÅ: Märtha Louise valgte billigkjole fra Missoni+Lindex

Tradisjonelle sorgfarger

Kongeeksperten Kjell Arne Totland påpeker at Mette-Marit i forbindelse med sitt opphold i New York kun har brukt tradisjonelle sorgfarger som svart og hvitt.

– Aubergine og flaskegrønt, som kjolen fra Ferretti, er også en tradisjonell sorgfarge, sier Totland og legger til at antrekkene trolig er en vakker gest i anledning prinsesse Ragnhilds bortgang.

Kronprinsessen er i motemetropolen for blant annet å slå et slag for bærekraftig , grønn mote.

– Hun går foran som et godt eksempel når hun bærer en gammel favoritt fra Alberta Ferretti, fortsetter Totland og innrømmer at han synes kronprinsessen ser flottere ut i kjolen når hun kombinerer den med mørkt tilbehør.

Kronprinsessen har også latt Jenny Skavlan redesigne en av hennes designkjoler, så det er tydelig at kronprinsessen nå vil gå foran som et godt eksempel og vise at gjenbruk og redesign er viktig.

– Jeg tror faktisk Mette-Marit hadde planer om å bære den flotte, lyse kjolen Jenny Skavlan sydde om til henne, men valgte å satse på en mørkere fargeskala etter Ragnhilds død, avslutter Totland.

LES OGSÅ: Vogue-redaktør forsvarerMette-Marits eksklusive garderobe

LES OGSÅ: Skuespiller Adrien Brody: – Gøy å være på moteuka!

Publisert: