Valentino er gjest i Maddes bryllup

KOMMER TIL STOCKHOLM: Valentino er elsket av Hollywood og har blant annet designet brudekjolen til skuespiller Anne Hathaway. Foto: Getty Images/All Over Press

Tidligere i dag hevdet svenske Expressen at Madeleines brudekjole er fra Valentino. Nå viser det seg at designeren skal være gjest i bryllupet.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Det var Expressen som tidligere i dag avslørte at Valentino står bak prinsessens brudekjole. Nå har Aftonbladet offentligjort bryllupets gjesteliste, og på den står designeren Valentino Garavani og hans partner Giancarlo Giametti. Flere norske navn står også på gjestelisten.

Madeleine og Chris O’Neill gifter seg i Slottskyrkan i Stockholm førstkommende lørdag, og har invitert 350 gjester til fest. Siden bryllupet ble kunngjort har Madeleines brudekjole vært en stor «snakkis».

BLONDER: Valentino er kjent for sine delikate blonder, og hadde flere hvite blondekreasjoner i sin siste haute couture-kolleksjon. Hvordan prinsesse Madeleines kjole blir får vi nok ikke vite før på lørdag. Foto: Getty Images/All Over Press

Svensk Damtidning kunne tidligere i år avsløre at prinsessen hadde vært i Paris på kjoleprøving, men ifølge Expressens kilder har valget falt på italienske Valentino - som dessuten er både kronprinsesse Mette-Marits og dronning Maximas store favoritt.

Representanter fra motehuset skal ha vært i Stockholm i forbindelse med kjolebestillingen.

SVENSK OG FRANSK: Victoria valgte å gifte seg i svensk design i 2010. Dronning Silvia gikk for fransk i 1976. Foto: Getty Images/All Over Press/NTB Scanpix

Mens kronprinsesse Victoria giftet seg i en kjole designet av svenske Pär Engsheden, stod dronning Sylvia brud i design fra franske Dior.

Valentino har blant annet designet brudekjolene til stjerner som Anne Hathaway og Jennifer Lopez. Motehuset er også en stor rød-løper-favoritt, og ble nylig sett på Nicole Kidman under filmfestivalen i Cannes.

Da Jacqueline Kennedy giftet seg med Aristotle Onassis i 1968, valgte hun en kort blondekreasjon fra Valentino. Kjolen var nylig hovedattraksjonen på Somerset House i London, hvor designerens mest ikoniske kreasjoner var utstilt. Designeren er også mannen bak brudekjolen til den greske kronprinsessen Marie-Chantal.

KJENDISFAVORITT: Anne Hathaway sverger ofte til Valentino på den røde løperen. Forrige måned viste Nicole Kidman seg i en kjole fra den siste haute couture-kolleksjonen - legg merke til den lekre kjoleryggen! Foto: Getty Images/All Over Press
Publisert: