Slutt for Cosmopolitan

AV MARTINE LUNDER OG JENNIFER BRÅTHEN

Dårlig økonomi tvinger Aller Media til å stoppe utgivelsen av Cosmopolitan i Norge.

Det er kampanje.no som melder at mote- og kvinnebladet ikke lenger skal gis ut på grunn av sviktende opplag og dårlig annonsesalg.

Aller Media har gitt ut den norske utgaven av det amerikanske livsstilsmagasinet for unge kvinner i åtte år, men gir nå opp etter sviktende annonseinntekter og et opplagsfall på 30,6 prosent i løpet av bare ett år, skriver nettstedet.

– Bakgrunnen for vi har valgt å si opp lisensavtalen om utgivelse av Cosmopolitan i Norge er den generelle utviklingen i markedet. Det er krevende marked for bladsalg og annonser, sier direktør Tore Sannum i Aller Media.

Konstituert sjefredaktør Vibeke C. Christiansen sier til minMote at hun er kjempestolt av den fantastiske jobben Cosmopolitan-redaksjonen har gjort i mange år.

– Vi er alle veldig lei oss for at Aller Media nå sier opp lisensen. Det er også trist for unge, norske kvinner å miste denne unike merkevaren i bladsegmentet. Vi vil alle fortsette å være Cosmo-jenter, sier Christiansen.

– Noe av det jeg liker best med Cosmo-filosofien, er at vi skal være morsommere, mer fargerike og litt frekkere enn andre magasiner. Og ikke minst at Cosmopolitan har vært et magasin som heier på jenter, fortsetter hun.

For Ingeborg Heldal, tidligere sjefredaktør, kom nyheten om nedleggelse som et sjokk.

– Jeg ble overrasket og veldig lei meg. Cosmopolitan var babyen min og at de gir seg kommer som et sjokk, sier Heldal til minMote.

Heldal forlot Cosmopolitan for et halvt år siden, og er nå filmprogramleder i Viasat.

– Jeg ville nok aldri hoppet av hvis jeg visste dette skulle skje. Jeg tror det kommer til å bli et hull i det norske bladmarkedet. Jeg synes Cosmopolitan fylte en nisje som burde være der, avslutter Heldal.

Hvordan var din opplevelse i dag?