NRKs værdame hylles for rosa hår på skjermen

PINK HAIR DON'T CARE: Meterolog Siri Wiberg Horjens rosa sveis blir hyllet i sosiale medier og av Jan Thomas. Foto: Skjermdump fra NRK

Meteorolog Siri Wiberg Horjen (41) hentet inspirasjon fra Hollywood-kjendisene og farget håret rosa før hun gikk på statskanalen med torsdagens værmelding.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Seerne fikk seg en overraskelse da NRKs værmelding gikk på lufta torsdag kveld - og det hadde ingenting med vær og vind å gjøre. Derimot stilte meteorolog Siri Wiberg Horjen med ny hårfarge: Rosa.

Horjen har vært værmelder for NRK siden 2004, men aldri stilt med rosa hår før.

Ros på Twitter

Pastellfarget hår på NRK er ikke hverdagskost, og looken har lite overraskende ikke gått ubemerket hen på Facebook, Instagram og Twitter, hvor blant annet følgende meldinger dukket opp:

Videre er det nesten bare positive meldinger til værmelderen:

«Digger håret til værdama på Dagsrevyen», skriver @IngerMarieShe

«Syns faktisk det var litt stilig 😍 Rosa e jo en gladfarge 💕👌» mener rmmarit.

Mens winnie58 mener hun «Kvikker opp en kjedelig værmelding!»

Horjen selv har lagt ut flere tweets og selfies, hvor hun konstanterer at pink is the new black».

«Hva får vi i dag? #rosa #lilla #turkis #værmelding ? Følg med på #nrk

#værdame #crayzyweathergirl #pinkhair» skrev Horjen før sendingen på sin egen Twitter-konto.

Les også:Antrekket til NRKs «hallodame» skapte Twitter-storm

- Alltid vært crazy

Til MinMote forteller Horjen at tilbakemeldingene utelukkende har vært gode - men at fargen likevel forsvinner om ikke lenge.

- Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, ingen negative. Det er bare glansvask, og går lett ut hvis jeg prøver, men jeg har alltid likt å være litt crazy med ulike frisyrer og farger, sier hun.

- Før jeg begynte på TV har jeg hatt blått hår og halvbarbert hode. Egentlig er jeg stille og forsiktig, men jeg har alltid likt å skille meg ut utseendetmessig så jeg slipper å snakke så mye, fortsetter meteorologen.

41-åringen forteller at hun hentet inspirasjonen fra Hollywood - hvor trenden har vært både grått, grønt og pastellfarget hår den siste tiden.

- Jeg har sett at flere farger det grått, og jeg elsker kalde farger så kanskje jeg skal prøve det, eller blått. Jeg jobber jo i statskanalen og det viktigste er jo at det ikke overskygger jobben som værmelder, men hvis NRK vil ha yngre seere er dette kanskje løsningen, ler Horjen.

Hyller sveisen

INSPIRERT: Jan Thomas mener Horjens rosa manke er kul og en gledelig overraskelse. Foto: Frode Hansen/VG

Kjendisstylist Jan Thomas la torsdag kveld ut et bildet at Horjens rosa look på Instagram- og innrømmer overfor MinMote at han skvatt til da han først så det.

- Jeg satt i sofaen og ante fred og ingen fare, og plutselig skvatt jeg til da jeg så værmelderens rosa hår. Og dette er NRK vi snakker om, ikke Alexandra Joner akkurat. Statskanalen er jo ikke kjent for å sjokkere, men dette var et friskt pust! sier han.

Jan Thomas likte imidlertid den nye looken og hyller alle forsøk på å overraske.

- Jeg hyller de som tør å skille seg ut og utfordre konservative settinger med overraskende elementer. Og hvorfor skal ikke værmelderen ha rosa hår? Dette var dritkult, sier han og legger til:

- Jeg føler meg inspirert, og det kan være farlig!

Slik var bildet kjendisstylisten la ut:

Første gang

Sjef for Dagsrevyen på NRK, Solveig Tvedt, forteller til MinMote at det er første gang noen på skjermen har hatt lilla hår.

- Personlig synes jeg fargevalget er friskt, og absolutt innafor. Folk i NRK har ulike roller, og en værmelder har lov til å eksprimentere litt. Det viktigste er at utseendet ikke står i veien for budskapet man formidler.

Tvedt forteller at publikum virker positive til endringen.

- Sist jeg sjekket hadde det ikke kommet inn noen klager er negative reaksjoner på håret, sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: