Helena Christensen til minMote: - Å posere uten klær faller meg helt naturlig

Nesten 30 år etter modellgjennombruddet har Helena Christensen (44) ingenting imot å kaste klærne foran kamera – men treningshysteri og dietter holder hun seg langt unna.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Christensen slo gjennom som modell da hun vant Miss Danmark som 18-åring, og er et av 1990-tallets mest ikoniske supermodeller. Nå har den danske skjønnheten base i New York, hvor hun bor sammen med sønnen Mingus (13) og jobber både som fotograf og med ulike designerprosjekter.

Modellkarrieren har hun heller ikke lagt på hylla - senest forrige måned brettet spanske ELLE en bikinikledd Helena ut over flere titalls sider. På forsiden poserer hun toppløs.

– Å posere med lite eller ingen klær faller meg faktisk helt naturlig. Så lenge jeg vet at resultatet blir smakfullt og estetisk vakkert er jeg fortsatt hundre prosent komfortabel med det. Det gjør meg faktisk ingenting, sier den danske supermodellen og tidligere Victoria’s Secret-engelen til minMote.

LES OGSÅ:Helena Christensen får norsk garderobe til 150.000

- Kunst, ikke vulgært

minMote møter Christensen under en snarvisitt i Norge i forbindelse med en Specsavers-konkurranse hvor hun er dommer. På tross av at hun ankom langt over midnatt er 44-åringen strålende opplagt, har bare lagt et tynt lag naturlig sminke og svarer smilende på spørsmål iført blomstrete bukser, hvit blondebluse og knalloransje stiletthæler.

– For meg er kvinnekroppen noe av det vakreste som finnes, og det finnes knapt noe mer interessant å fotografere. Bildene hvor jeg selv poserer toppløs eller naken er kunst, de er ikke vulgære. Det er jo også fantastiske fotografer som har tatt dem, forklarer Christensen.

For fire år stilte hun for eksempel opp i nettoen sammen med Claudia Schiffer og Eva Herzigova for i-D Magazine, og en av de mest kjente Reebok-reklamene er et bilde av Helena som lener seg mot en vegg kun iført joggesko.

Modellen kan imidlertid også fortelle at hun har takket nei til haugevis med jobber.

– Når jeg ikke har følt meg helt komfortabel har jeg bare droppet det. Samtidig tror jeg det er viktig å tørre å teste sine egne grenser. Det er en slags sunn frykt, sier Christensen og tar en stor slurk av dagens første doble kaffe latte.

Den store lidenskapen

Det er mange år siden hun spankulerte nedover catwalken i Victoria’s Secret-undertøy, men det er ikke mye som ser annerledes ut med 44-åringen i dag.

Helena Christensen avslører imidlertid for minMote at hun elsker mat og må slepe seg til trening.

På merittlisten har Christensen blant annet en rekke magasinforsider for alt fra Vogue til ELLE og Harper’s Bazaar, i tillegg til at hun har vært ansiktet til noen av verdens fremste motehus. Likevel er det fotografi som er hennes største lidenskap.

– Jeg føler meg veldig privilegert som kan jobbe med det jeg elsker hver dag. Masse fotografering, en del modelljobbing og noen litt mindre prosjekter, sier hun.

Travel tenåringmor

Norges-besøket er siste stopp på en fem dager lang Skandinavia-turné, og det er Helenas mor som har passet den 13-år gamle sønnen i New York.

– Hvordan synes han det er å ha en verdensberømt modell som mamma?

– Noen ganger blir han litt flau over meg, men faktisk tror jeg ikke han tenker så mye over det. For Mingus er jeg moren hans, og ikke en kjent modell. Da synes han det er mer stas med faren, som er skuespiller i tøffe actionfilmer.

– Hvordan får du tid til å jobbe så mye og være mamma samtidig?

– Vet du, jeg jobber ikke så mye mer enn andre. Forskjellen er at jeg gjør mange forskjellige ting, men uten at det tar noe mer tid. Jeg synes heller jeg er heldig som har lange perioder jeg kan jobbe hjemmefra og være sammen med sønnen min.

Publisert: