Norske Peter Dundas overrasket med sexy og sporty Pucci-kolleksjon

SEXY: Avslørende kjoler, korte lengder og eksklusive perlebroderier er blant stikkordene fra Puccis vårkolleksjon for 2014. Foto: Getty Images/All Over Press
Natalie Ngo
Publisert:

Pucci-designer Peter Dundas har den siste tiden designet sceneantrekk for verdensstjerner som Beyoncé og Rihanna. Det var tydelig at han hadde hentet inspirasjon fra pop-artistene da han viste sin nyeste kolleksjon i Milano.

Moteuken i Milano er i full gang og norske Peter Dundas fortsetter å imponere motebransjen. Lørdag kveld viste sjefdesigneren for det italienske motehuset Emilio Pucci en vårkolleksjon med sexy kjoler, intrikate perlebroderier og sporty elementer.

LES OGSÅ: Sexy Blake Lively stjal showet på Gucci-visning

Det karakteriske Pucci-mønsteret i eksotiske farger dukket også opp flere ganger på catwalken - spesielt en flagrende kjole i mønsteret skilte seg ut med en sort, perlebelagt topp med utskjæringer.

Sporty kolleksjon

Dundas er nemlig kjent for å lage rød løper-vennlige kolleksjoner fylt med glamorøse og elegante kreasjoner. De forførende og tettsittende Pucci-kjolene var å se på catwalken, men denne gangen hadde kolleksjonen fått en ny sporty vri til stor applaus fra moteekspertene.

«Eksklusivt sportstøy har vært en trend denne moteuken, men ingen har hittil malt gymmen fullt så bra som Peter Dundas gjør for Pucci», skriver AP.

«Alle vet at Peter Dundas' Pucci-jente er en eksotisk skapning og av den eventyrlystne typen, men hvem visste at hun var så sportslig?», skriver motenettstedet Vogue UK.

«Den er en omfavnelse av «streetwear», en hyllest til treningstøy og ekstrem kroppsselvtillit. For oss, var navnet til Bad Girl Riri skrevet over hele», oppsummerer Style.com-redaktør Nicole Phelps vårkolleksjonen.

Inspirert av pop-stjerner

Videre skriver redaktøren at Pucci-designeren påpekte at han har kledd opp flere artister i det siste, deriblant Rihanna nevnt under kallenavnet «Bad Girl Riri» over. Hun er imidlertid ikke den eneste; Rita Ora og Beyoncé er andre verdenskjente stjerner som har tatt med seg norske Dundas’ sceneantrekk i turné-bagasjen.

Hjemme i Norge er han en av kronprinsesse Mette-Marits favorittdesignere. Ikke bare har Dundas blitt en nær venn av Mette-Marit, men han har også sørget for noen av kronprinsessens mest minneverdige antrekk.

Likevel er det pop-prinsessen Rihanna fra Barbados som kanskje har gjort størst inntrykk hos Pucci-designeren denne gang.

«Pessimister vil hevde at Dundas har våget seg for langt unna Emilio Puccis røtter fra Capri. Virkelig? Hvis det finnes en 2000-tallets jetsetter, så er det Rihanna», fortsetter Style.com.

Fortsatt sexy og sofistikert

minMote-leder Sonia Huanca Vold hyller også den norske designernes evne til å ivareta Puccis identitet.

- Peter Dundas er en av de dyktigste designerne i verden. Måten han fornyer Pucci-kvinnen på sesong etter sesong, uten å gå bort fra motehusets sterke identitet, er utrolig. Denne gangen overrasker han med et sporty tema, men klærne er selvsagt like sexy og sofistikerte som tidligere. Dette faller garantert i smak hos de store artistene han kler opp, sier Vold.

Hittil er det ikke kun Pucci som sørger for en sporty vår neste år. Under New York Fashion Week viste Tommy Hilfiger, Vera Wang og Reed Krakoff sporty elementer i sine vårkolleksjoner.

Netting-topper, treningsdrakter og bomberjakker hadde også tatt turen over Atlanterhavet til London og Milano. Mens Prada hadde kledd opp modellene i høye sportsstrømper, sendte Gucci modellene ned i glamorøse varianter av basketballshorts.

Se bilder fra Pucci-visningen:

IKONISK MØNSTER: Peter Dundas fortsetter å fornøye det karakteriske Pucci-mønsteret, som startet på øya Capri på 50-tallet og ble en favoritt blant jetsetterne. Foto: Getty Images/All Over Press
TETTSITTENDE: Lårkorte og kroppsnære kjoler var pyntet opp til den minste detalj med forseggjorte perlebroderier. Foto: Getty Images/All Over Press
SPORTY: Parkaser, buksedresser og gjennomsiktige topper hadde turen til Pucci-catwalken. Foto: Getty Images/All Over Press
EKSOTISK: Farger og mønstre lyste opp om kapp med de glitrende perlebroderiene. Foto: Getty Images/All Over Press
EKSKLUSIVE: Detaljene og de intrikate broderiene var forseggjort på både fotside kreasjoner og korsettopper. Foto: Getty Images/All Over Press
FOTSID: Sexy og gulvlange kjoler satt som støpt på modellene. Foto: Getty Images/All Over Press

LES OGSÅ: Høydepunktene fra moteuken i London

Publisert: