Her er H&Ms nye designsamarbeid

FEMININ FRANSK DESIGN: Det svenske motehuset H&M bekrefter at de denne høsten kommer med et designsamarbeid med den franske designeren Isabel Marant. Foto: All Over Press / Getty Images
Jennifer Bråthen
Publisert:

Vi har knapt rukket å fordøye H&Ms siste designsamarbeid før de er ute med et nytt. Denne gangen er det kjendisfavoritten Isabel Marant (46) som står for tur.

I dag ble det kjent at H&Ms neste designsamarbeid er med Isabel Marant - en av de mest ettertraktede designerne i verden. Hun er kjent for sin avslappede og feminine design, og hennes klær appellerer til kjendiskvinner og motebloggere verden over. For den svenske motegiganten skal Marant designe en rekke garderobefavoritter med en rimeligere prislapp. Kolleksjonen vil bestå av blant annet klær og tilbehør for jenter i alle aldre, og for første gang skal den parisiske designeren lage en herrekolleksjon.

- H&M kunne ikke funnet en bedre designer å samarbeide med. Isabel Marant er kjent for sine anvendelige kolleksjoner og er elsket av motebloggere verden over - det kommer til å bli lange køer når kolleksjonen slippes, spår minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

KJENDISYNDLING: Isabel Marants design er elsket av mange kjendiser. Her er Blake Lively, Sienna Miller og Cheryl Cole. Foto: All Over Press / Getty Images

Designeren selv er smigret over at H&M inviterte henne til et designsamarbeid.

- H&M jobber med de beste designerne og det er både spennende og ærefullt få denne invitasjonen, sier Marant i en pressmelding. Designeren forteller at hun skal designe klær kvinner vil ha på seg i hverdagen uten å måtte legge for mye i det. For Marant handler mote om personlighet.

minMote-ansvarlig er imidlertid ikke sikker på at designsamarbeidet gagner Marant.

- Om det er like smart av Marant er jeg usikker på. Hennes design har allerede blitt en kjempehype og nå blir hun allemannseie - det er ikke nødvendigvis positivt, sier Huanca Vold.

De siste årene har Marants eksklusive design vært godt synlig i motebildet. Hun har blant annet skapt en hype rundt rysjeskjørt, frynsete indianerstøvler, blomstrete cowboyskjorter, batikkbukser og joggesko med kilehæl, og moteløvene har betalt dyre dommer for å følge hennes trender. For et par joggesko med kilehæl har stjerner som Rihanna, Beyoncé, Anne Hathaway og Alicia Keys betalt om lag 3000 kroner.

Sonia Huanca Vold håper designsamarabeidet, som kommer i butikk i november, vil inneholde minst en av Marants klassikere.

- Jeg nesten sikker på at kolleksjonen kommet til å inneholde minst ett av hennes berømte rysjeskjørt, og jeg håper og tror at H&M kommer til å lage plagg i litt mer eksklusive materialer, avslutter hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: