Paul (78) har kjøpt 55.000 kjoler til kona Margot (76)

GLAD I SHOPPING: Paul og Margot har latt seg friste av tusenvis av kjoler. Nå selger de samlingen. Foto: Privat

Romantiske Paul Brockmann har overøst kona Margot med et titalls nye kjoler hver eneste uke. Etter 56 års ekteskap har hun opparbeidet seg en gigantsamling. 

Sonia Huanca Vold
Publisert:

- Vi har brukt mye tid på dansegulvet sammen, og hun har fått en kjole for hver dans, forteller Paul til minMote over telefon.

78-åringen er bosatt i Los Angeles og har fått en travel hverdag etter at han og kona annonserte at kjolesamlingen skulle selges. Presse verden over har tatt kontakt for å høre om den romantiske motehistorien.

- Det har blitt mange intervjuer og kundeavtaler. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så stort, men det kommer nok til å ta tid å selge så mye som 55.000 kjoler, forteller han.

VINTAGE-HIMMEL: Med 55.000 kjoler å velge mellom, er Margots samling en drøm for vintage-elskere. Foto: Privat

Kona Margot, som ikke er hjemme når minMote ringer, har i flere år måttet oppbevare sin enorme garderobe i flere lagerkonteinere. Nå er alle kjolene utstilt i et stort lokale i Los Angeles, hvor de som ønsker kan komme innom og sikre seg festantrekk fra de siste seks tiårene.

– Vi blir jo eldre og vi går sjeldnere og sjeldnere på dans. I fjor innså vi at det var på tide at kjolene kom seg ut på dansegulvet igjen. Vi vil at de skal leve videre, sier Paul.

Forelsket seg på dansegulvet

Allerede som 13-åring begynte Paul med selskapsdans. Han lot seg umiddelbart fascinere av lyden og synet av kjoler som bevegde seg etter musikken. Seks år senere var det nettopp på dans han møtte to år yngre Margot. Siden første gang de svingte seg på dansegulvet, visste Paul at det var Margot hans skulle danse seg gjennom livet med.

- Det var kjærlighet ved første blikk og vi danset hele kvelden. Forelskelsen har aldri gått over. Vi er hverandres ektefeller, dansepartnere og beste venner. Vi har alltid snakket oss gjennom problemer i stedet for å gi opp. Mange tror de er feilfrie, men i et ekteskap må man gi og ta, sier Paul.

HEKTISK: - Det har vært travle dager, forteller Paul til minMote. Foto: Privat

Og en av måtene Paul har vist sin kjærlighet til Margot på, er ved å gi henne tusenvis av kjoler opp gjennom årene.

- Mange menn synes det er masete at kvinner liker å pynte seg og er opptatt av klær, men man må jo sette pris på det og få sin kjære til å føle seg fin. Jeg forteller alltid Margot at jeg synes hun ser flott ut, og det har alltid vært en selvfølge for meg å overøse henne med sko, smykker og kjoler.

Mindre shopping nå

I flere tiår danset ekteparet Brockmann hver eneste helg. I det siste har de trappet ned på hobbyen.

- Nå danser vi to til tre ganger i måneden. Det er ikke like mange arrangementer som før, sier han.

GODE MINNER: Paul og Margot er glade for at kjolene de har hatt glede av får leve videre. - Vi har delt mange fine øyeblikk takket være de kjolene, sier Paul. Foto: Privat

Kjoleshoppingen har også avtatt. I perioder kunne Paul kjøpe så mye som 30 kjoler om gangen til sin kone. Det sikret ham spesialbehandling hos kjente, eksklusive varehus.

- Folk visste at jeg elsket å handle til henne, så jeg fikk gode avtaler med blant annet Macy’s og Nordstrom. Etter hver sesong fikk jeg komme før salget og plukke ut en rekke flotte kjoler til nedsatt pris til Margot, forteller han.

I samlingen finnes alle regnbuens farger. Paul sier at de heller ikke har lagt sin elsk på et spesielt tiår, men felles for kjolene er at de svinger seg fint på et dansegulv.

- Materialene var bedre før. Jeg liker ikke dagens kjoler like mye, formen og snittet er ikke så flatterende. Før i tiden var måten kjolene bevegde seg på en viktigere del av helheten. Jeg tror nok det er mye av grunnen til at mange elsker vintage-kjoler, forklarer han.

Kommer du til å fortsette å kjøpe kjoler til Margot?

- Jeg har ikke kjøpt noen nye kjoler til henne siden i fjor, men jeg kan ikke love at jeg ikke kommer til å gjøre det igjen. Hvis vi kommer over noe fantastisk, må hun jo selvsagt få det, ler han.

Her kan du se flere av Margots kjoler:

Publisert:

Finn mer innhold om: