Sofia oppgraderer garderoben: - Kan bli ny moteprinsesse

Svenske prins Carl Philips kjæreste Sofia Hellqvist jobber hardt for å fjerne stempelet som lettkledd «Paradise Hotel»

-deltager. Nå har hun funnet en langt mer elegant stil - en fremtidig prinsesse verdig.

Sofia Hellqvist (26) og prins Carl Philip (32) er samboere, men veien til Slottets offisielle godkjennelse har ikke vært uten hinder for det svenske paret.

Sofia har hele tiden slitt med å riste av seg fortiden som glamourmodell, toppløs forsidepike og deltager i reality-serien «Paradise Hotel». Det finnes en rekke gamle bilder av en smilende Sofia i minimalt med påkledning og det er liten tvil om at prinsekjæresten har hatt en lang vei å gå på klesfronten for å bli prinsessemateriale.

LES OGSÅ:Ti år som kronprinsesse: Fra jeansjente til moteprinsesse

Skryt fra moteekspert

Nå ser hun imidlertid ut til å ha funnet en stil som er både kledelig, tekkelig og elegant. Hun var nylig i Finland for å motta en donasjon til sitt veldedighetsprosjektet «Project Playground» og strålte da i to nye antrekk.

Blant annet hadde hun på seg en sort og hvit kjole som hun matchet med sorte pumps og en stor sort clutchveske. Håret var oppsatt og viste et par elegante perleøredobber.

Sofia hadde også med seg en grå kjole med krage i ekte Alexa Chung-stil, som hun pyntet opp med sexy platåpumps og en knalloransje veske.

LES OGSÅ:Mette-Marit og Kate elsker nude-fargede pumps

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener dette beviser at man bør holde et øye med prinsens samboer.

- Den tidligere glamourmodellen har alltid vært slående vakker, men nå ser det ut til at hun har fått den hjelpen hun trengte i klesveien. Hun oser av moderne eleganse, og puster allerede vår egen kronprinsesse i nakken når det kommer til å finne den riktige balansen mellom det tekkelige og trendy. Hun kan fort bli den nye moteprinsessen, sier Vold.

Kongeekspert Kjell Arne Totland tror Sofia har jobbet målrettet for å legge sitt frynsete rykte bak seg. Også han berømmer henne for den nye stilen.

- Det har lenge vært mer enn tydelig at Sofia jobber iherdig for å legge bak seg tiden som lettkledd glamoumodell og Sveriges mest kjente reality-deltager. Hun kler seg seg langt mer voksent og elegant enn før og har fått sin egen mentor, som hjelper henne med hennes nye image. Dessuten hører jeg fra kilder i Stockholm at Sofia er flink til å snakke for seg og at hun er vennlig og inkluderende, sier Totland til minMote.

LES OGSÅ:Mette-Marit på Nansen-jubileum – sjekk den kongelige comeback-stilen

Tror på forlovelse

Sofia har også fått mye oppmerksomhet for at hun skal ha blitt frosset ut av prinsesse Madeleine i et familiebryllup i fjor.

Slottet har imidlertid avvist dette. Nå tror kongeekspert Totland tiden snart er inne for forlovelse med den svenske prinsen.

- De to er allerede samboere med Slottets offisielle godkjennelse og ferierte sist sommer sammen med kongeparet på rivieraen. Sofia har også vært med Carl Philip i flere familiebrylluper. Den siste tiden har dessuten hun og prinsen vært på flere lange, private utenlandsreiser sammen, blant annet til Thailand og Sør Afrika, forteller Totland og fortsetter:

- Det er ingen tvil om at Carl Philip er hodestups forelsket i blendende vakre Sofia. Så er hun da også en tro kopi av mamma Silvia som ung.

LES OGSÅ:Kate strålte på premiere - nå er hun 30

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?