Fra sexy babe til trendy moteikon

På 25-årsdagen kan Barbados-baben Rihanna skilte med langt flere stilskifter enn de fleste på sin alder.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av MARTINE LUNDER og NATALIE NGO

Hun kan selvfølgelig også vise til en eventyrlig musikk-karriere siden hun flyttet til USA for å følge artistdrømmen som 16-åring. Rihannas er stemmen bak megahits som «Umbrella», «Don't Stop the Music», «Russian Roulette» og «We Found Love». Hun har dessuten solgt over 75 millioner singler, vunnet syv Grammy-priser, fem American Music Awards og atten Billboars Music Awards, og ble i 2012 kåret til verdens fjerde mektigste kjendis av finanstidsskriftet Forbes.

Rihanna har også utmerket seg i moteverdenen, senest med en kritikerslaktet kleskolleksjon hun desginet selv. Personlig har hun skiftet stil en rekke ganger, og ligner ikke lenger tenåringsjenta som vrikket løs i magetopp og store bukser i videoen til «Pon De Replay».

20. februar fyller verdensstjernen 25, og minMote har kartlagt hennes stilforvandling gjennom årene:

2005: Eksotisk babe

Da Rihanna slo gjennom var korte magetopper og bukser med lavt liv nærmest en signaturstil for det unge talentet. Rihanna elsker å pynte seg med store smykker - aller helst ringer i ørene - og klirrende armånd. Dette var før Rihanna begynte å eksperimentere med håret og sminken, og nøyet seg som regel med øyenskygge og rosa lipgloss.

- Rihanna var bare 17 år på denne tiden, noe stilen bærer tydlig preg av. Hun var søt og sexy på samme tid, og hadde en leken stil mange tenåringer enkelt kunne kopiere, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

2006-2007: Feminine takter

Det tok ikke mer enn ett år før Rihannas navn var blant de heteste i musikkbransjen, og i 2006 kom de første invitasjonene til store kjendisfester med rød løper. Dermed begynte også Rihannas første stilskifte. Trange, korte topper, sneakers og jeans ble byttet ut med fargerike kjoler og høye hæler. Rihanna begynte også å skifte sveis hyppig, og varierte mellom langt, glatt hår og krusete krøller.

2008-2010: Rocka og kortklipt

Få artister har skiftet frisyre like ofte som Rihanna. I 2008 bestemte hun seg for å klippe seg kort, og ikke lenge etter barberte hun den ene siden. Hårfargen gikk fra sort til knall rødt til blondt og tilbake til sort igjen. I klesveien valgte hun gjerne sort skinn og nagler.

2011-2012: Hiphop-stil

Mellom 2010 og 2011 varierte Rihanna mellom en rocka og mer avslappet stil, og ble stadig oftere omtalt som en trendsetter. I minMote satt vi nesten kaffen i hansen da hun under London Fashion Week i 2012 dukket opp i det ene hiphop-antrekket etter det andre - caps, college-gensere, sneakers og luer var blant favorittplaggene.

- Rihanna har alltid vært en hiphop-jente. De store «hoopsene», eller øreringene, har vært med henne helt siden hun platedebuterte. Selv om hun alltid har mikset noen elementer fra hiphop-stilen med alt fra rocka skinn til feminin silke, har hun aldri vært så gatesmart i stilen som i 2011 og 2012. Det kan virke som hun ble lei av å pynte seg på fritiden, og kjørte på med en skikkelig «ghetto faboulous»-stil, sier minMote-Sonia.

2012-2013: Fashionista

Det er ingen tvil om at de største motehusene har sloss om å kle opp Rihanna på den røde løperen de siste årene. Der har hun stilt i den ene designerkreasjonen etter den andre, mens hun på gaten nærmest har vært en vandrende reklameplakat for svenske Acne. Rihanna har fått stadig mer skryt for stilen sin, og dessuten vist en mer elegant side med burgunderrøde lepper og trendy dresser.

Det hele toppet seg under Grammy-utdelingen i februar, hvor hun stilte i to av minMote-Sonias favorittantrekk hittil:

- Jeg må innrømme at jeg er svak for Rihanna med langt, bølgete hår. Den røde kjolen og de matchende leppene gjorde henne uten tvil til kveldens flotteste, sier hun og fortsetter:

- Rihanna har fortsatt en veldig sexy stil, men hun klarer å balansere den bedre enn noen gang. Hverken dype utringninger eller høye splitter blir «tacky» på den stilsikre artisten.

LES OGSÅ:Se Marion Ravns utrolige stilreise fra M2M til i dag

Publisert:

Finn mer innhold om: