Her er Agnes Kittelsens norske Oscar-kjole

Som eneste kvinne i «Kon Tiki» oste Agnes Kittelsen av Hollywood-glamour i sin norske designerkjole.

Av INGVILL DYBFEST DAHL og MARTINE LUNDER

Oscar-festlighetene er for lengst igang i Hollywood, hvor den 85. Oscar-utdelignen holdes i natt norsk tid. Av skuespillerne i nominerte «Kon Tiki» er det bare Pål Sverre Valheim som skal sitte i selve Oscar-salen, mens de andre følger spent med fra en annen sammenkomst på råeksklusive Four Seasons Hotel i stjernebyen.

Agnes Kittelsen ankom den røde løperen i norsk kjole fra Nina Skarra. Kjolen er mørk blå med et enkelt og elegant snitt. Til kjolen har skuespillerinnen valgt store øredobber og et enkelt gullarmbånd.

Kittelsen har vært opptatt med prøver og premiere på teaterstykket «Bedrag» med Riksteatret, så hun har ikke hatt stort fokus på kjole før nå.

- Man må fokusere der man er, og det aller viktigst jeg gjør er å spille. Men jeg er veldig heldig. Jeg har fått en nydelig kjole fra, som jo har hatt en superfin visning på moteuka i New York forrig uke, sier Kittelsen og fortsetter:

- Hun var den eneste jeg så på egentlig. Jeg fant en kjole som passet og er veldig glad for å kunne bruke hennes ting, sier Kittelsen.

LES OGSÅ: De ti verste Oscar-kjolene noensinne

Nina Skarra er en Oslo-basert designer som også er en av de norske favorittene til kronprinesesse Mette-Marit. minMote var tilstede på visningen Kittelsen snakker om i New York, og her kan du se videoen.

De andre skuespillerne stilte i norsk design fra T Michael og skreddersydde dresser. Heller ikke for «Kon Tiki»-gutta har bekledningen vært problemfri - blant annet fortalte Tobias Santelmann at han hadde brukt dagen i forveien på å jakte en forsvunnen skjorte på hotellet.

Kulturminister Hadia Tajik er også i Hollywood, også hun i norsk kjole fra Leila Hafzi.

LES OGSÅ:Tidenes vakreste Oscar-kjoler

Hvordan var din opplevelse i dag?