Slik ser kronprinsesse Mette-Marits Jenny Skavlan-kjole ut

Jenny Skavlan (26) håper det ikke blir lenge til hun får se kronprinsesse Mette-Marit (39) i den perlebesatte kreasjonen hun har sydd.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Torsdag kveld lanserte programleder Jenny Skavlan sitt første bokprosjekt, syguiden «Sy om», på Fredex på Grünerløkka. I egensydd bruktkjole viste designutdannede Skavlan fram boken, som er smekkfull av oppskrifter på hvordan man kan sy om sine egne plagg slik hun selv gjør. Jenny viste også fram bokens kanskje mest spesielle kjole - nemlig den hvite kreasjonen hun har sydd om for kronprinsesse Mette-Marit.

Fra før var det kjent at kjolen kom fra det franske motemerket Chloé. Bildene viser at det er en hvit og beige kjole i knelengde med lange ermer som Skavlan har fått boltre seg med.

Bakgrunn:Kronprinsessen fikk «ny» kjole av Jenny Skavlan

Matchende armbånd

- Mette-Marit har brukt den før, men den hang langt bak i skapet. Den trengte litt skikkelig plastisk kirurgi, sier Skavlan.

Hun klippet av den beige kanten nederst på kjolen, gjorde den noen centimeter kortere og la på et lag eksklusiv silkeorganza. I tillegg har kjolen fått et bredt belte med stor sløyfe i livet, og perlebesatt utringning.

- Jeg håper jo at hun kommer til å bruke den. Det blir i så fall veldig stort. «Kronprinsessen har på seg en redesignet kjole av Jenny Skavlan» liksom, stråler forfatteren.

I boken røper hun at hun også har laget et armbånd til kronprinsessen med perlene som ble til overs.

- Helt Mette-Marits stil

Kongeekspert Kjell Arne Totland er ikke i tvil om at den «nye» kjolen vil passe perfekt inn i kronsprinsessens svært eksklusive garderobe. Han tror hun vil ha den på seg allerede under den planlagte motelunsjen i New York.

- Bravo, Skavlan! Dette er virkelig vellyket, og helt i Mette-Marits stil. Nesten som en Valentino! Denne kreasjonen både tror og håper jeg vi snart får se kronprinsessen i. Du har gitt nytt liv til en kjedelig og intetsigende sommerkjole Jenny, skryter Totland.

Selv var Skavlan kledd i en redesignet silkekjole, sko fra Urban Outfitters og en av de nyestee neglelakkene fra Chanel.

- Denne kjolen var en blazer og et fotsid kjørt da jeg kjøpte den. Jeg forelsket meg i stoffet, og nå har det blitt en helt spesiell kjole som ingen andre har maken, sier Jenny.

Litt nærmere brudekjolen

Hun er også aktuell med TV-programmet «Fritt fall» og har brukt all tid til over på å ferdigstille boken. I tillegg har hun intensivert jakten på stoffet til den perfekte brudekjolen, som hun også planlegger å sy på selv.

- Jeg vet hvor jeg er på vei, for å si det sånn. Jeg har ikke funnet drømmekjolen enda, men jeg merker jeg blir mer og mer trukke mot lange hvite kjoler når jeg er på jakt i bruktbutikker, sier Skavlan.

Hun er forlovet med Thomas «Finger'n» Gullestad, som også var tilstede på boklanseringen.

- Støtten fra Thomas og vennene mine er veldig viktig. jeg tror de er stolte av meg, det er jo en stor ting å gi ut en bok! sier Jenny.

Publisert: