Emma Watson om motebransjen: - Farlig usunt

MANGEÅRIG STJERNE: Emma Watson (23) har siden hun debuterte i Harry Potter-filmene vært en av verdens mest kjente skuespillere. Her er hun på London-premieren til den nye storfilmen Noah, hvor hun selv innehar en stor rolle. Foto: Pa Photos

Emma Watson (23) har følt seg presset til å se perfekt ut.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Hun ble en av verdens største barnestjerner da hun fikk rollen som Hermine Grang i Harry Potter-filmene. 13 år senere er Emma Watson en av motebransjens største favoritter, og hylles jevnlig for sin klesstil. Dessuten har hun stor suksess som skuespiller, og er for tiden aktuell med storfilmen Noah.

Selv om hun ofte viser seg i eksklusiv design fra noen av verdens fremste motehus, erkjenner den 23 år gamle briten at hun har opplevd press for å se perfekt ut.

- Uoppnåelig bilde

- Som ung kvinne følte jeg på presset, men nå lar jeg det ikke plage meg. Med retusjering og digital manipulering kan mote fremstille et uoppnåelig bilde som er farlig usunt. Jeg er spent på aldringsprosessen. Jeg er mer interessert i kvinner som ikke er perfekte. De er mer overbevisende, sier hun til den britiske avisen The Sunday Times.

Etter Noah-premieren la hun ut et bilde av seg selv på Twitter med teksten: «Jeg våknet IKKE opp som dette». Samme dag la hun også ut et bilde av dyre sminkeprodukter med teksten «Hadde ikke overlevd dagen uten».

Watson, som ofte viser seg i svært eksklusive kjoler og designerklær på rød løper-tilstelninger, forteller også at hun ikke bruker sine kjendiskontakter, men at hun spør sin mor og venner om råd før hun kler seg til store arrangementer.

- Jeg elsker å vise dem bilder og spørre om hva de synes om kjolen, sier hun til avisen, og legger til at hun ofte også henter tips fra sine guttevenner.

Moteyndling

Watson har de siste årene fått heder og ros for sin klesstil, men er også blant de som tør å velge utradisjonelt og moderne. På årets Golden Globe-utdeling gikk hun kledd i en couture-kjole fra Christian Dior, der bakdelen var så åpen at hun måtte ha på seg en bukse under.

FORAN OG BAK: Emma Watsons Dior-kjole fikk oppmerskomhet for sin utradisjonelle bakdel på Golden Globe-utdelingen tidligere i år. Mens kjolens frontparti var klassisk, var bakdelen så avslørende at Watson hadde på seg en sort bukse under. Foto: Reuters / Ap

Forrige uke skapte hun også overskrifter da hun droppet kjolen til fordel for et sort smokingantrekk signert det franske motehuset Saint Laurent da hun gjestet talkshowet til David Letterman. Det luksuriøse antrekket har en verdi på minst 15.000 kroner - her kan du se hvordan du skaffer deg den elegante og klassiske stilen på budsjett.

Publisert: