Selfie-forskning: Disse filtrene gir flest Insta-likes

TRUTMUNN: Ingen er mer kjent for sine selfies enn Kim Kardashian - her foreviger hun øyeblikket på Grammy med John Legend og Chrissy Teigen i bakgrunnen. Foto. Getty Images

Hvis målet er å få flere likes på Insta, er det bare å kjøre på med filter, viser ny forskning.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Selfie-dronning Kim Kardashian gjør det. Vår egen Instagram-stjerne Astrid Smeplass gjør det. Og er du på Instagram, har du sikkert gjort det selv også - lagt på et filter som forsterker fargene på iskremen du akkurat kjøpte, gjør fargen på himmelen akkurat passe mystisk fra balkongutsikten - eller gir et ekstra fint lys til skoene du har kjøpt og plassert pent til fotografering og deling på stuegulvet.

Selv et blad og en neglalakk kan endre utseende med ulike filter. Skjermdump Instagram

Inkwell, Valencia, X-pro II - Instagram gir deg utallige muligheter til å manupluere bildet det lille ekstra.

Les også:10 grunner til at Astrid Smeplass eier Instagram

Filter = engasjement

Og hvis målet er å få flest mulig likes (som det antageligvis er, hvis man er helt ærlig), er filter tingen, skriver Harper's Bazaar.

Ifølge en samarbeidsstudie mellom Yahoo Labs og Georgie Tech, har man nemlig funnet ut at å bruke filter gjør at flere personer liker eller kommentere på bildet ditt.

Les også:10 grunner til å følge Chrissy Teigen på Instagram

Selskapene har studert over 7,6 millioner offentlige blider på Flick'rs smerttelefon-app, hvorav over halvparten også er postet på Instagram. Tallene er klare - bruker du filter, har du:

  • 21 prosent større sjanse for at bildet blir sett
  • 45 prosent større sjanse for at bildet blir kommentert på eller likt

Og ikke nok med det; forskerne fant også ut at visse filter fungerer bedre enn andre for å generere likes og kommentarer. Kort fortalt er disse filterne best:

Gir mer kontrast

Astrid S vet hva hun driver med - trenger ikke mer enn en smiley som tekst når man har tatt det ultimate selfie-bildet - toppet med ekstra kontrast (legg merke til øynene).

Bra filter for kontrast: X-Pro II, Hefe, Brennan

Varmere temperatur på fargene

Kim Kardashian har selv påstått at hun ikke er en filter-fan, men svart-hvitt er det mye av - og da hun nylig la ut masse bilder fra førbryllupsfesten hun og Kanye West hadde i Versailles, var det med et spesielt varmt lys. Tør vi gjette på Rise?

Bra filter for varme: Earlybird, Valencia, Rise og Nashville

Korrigerer eksponeringsproblemer

Skal man tro forskningen, er det også viktig å korrigere under- eller overeksponering.

Bra filter for høy eksponering: Valencia og Nashville

- Bruk #nofilter

MinMote-leder Martine Lunder mener til tross av forskningen at man ikke trenger å kaste seg på filter-bølgen.

- Husk at man ikke følge strømmen og legge filter på alle bildene. Å jage likes på bakgrunn av å fremstille ting så perfekt som mulig bygger opp om perfeksjoneringsjaget i samfunnet vår, sier hun og legger til:

- New York Times har til og med lansert begrepet Instagram Envy, for å beskrive misunnelsen man føler ved å scrolle ned en tilsynelatende perfekt Instagram-feed. Det kan være minst like kult å vise ansiktet sitt uten hverken filter eller sminke også – og det synes nok flere også, ettersom over 124 millioner bilder ligger ute med hashtaggen #nofilter.

Publisert:

Finn mer innhold om: