Norske Lasse (25) fotograferte moteikonet Kate Moss

FØLTE PRESSET: Fotograf Lasse Fløde innrømmer at det ligger litt press i å jobbe med så dyktige folk som supermodell Kate Moss. Nå håper han bildeserien av moteikonet fører til flere spennende oppdrag i England. Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine / Privat

Den norske fotografen Lasse Fløde tilbrakte en hel dag med supermodell Kate Moss (40). Resultatet ble en 15 siders bildeserie i et britisk motemagasin.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Det var i mai i fjor Lasse Fløde ble kontaktet av det London-baserte motemagasinet Ponystep Magazine som ønsket at han skulle skyte en bildeserie av moteikonet Kate Moss. En måned senere befant han seg i en eng like utenfor London sammen den anerkjente modellen.

- Å få jobbe med min generasjons største moteikon og verdens mest anerkjente modell er helt fantastisk. Som fotograf er det en unik mulighet og en stor opplevelse – det er noe alle fotografer drømmer om, sier Lasse Fløde til minMote.

Den britiske skjønnheten har vært supermodell siden begynnelsen av 90-tallet, og etter sin debut har hun vært en av verdens mest ettertraktede og best betalte modeller.

CASUAL: Supermodellen viser hvorfor hun er en av verdens mest ettertraktede modeller. Moss ser uanstrengt chic ut, mens 19 år gamle Simonen poserer i henslengt i bakgrunnen. Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine

Fløde beskriver Ponystep Magazine som «et edgy motemagsin» på omlag 300 sider, som kun kommer ut fire ganger i året. I januarutgaven av magasinet er nordmannens bildeserie av Moss og den britiske modellen Claude Simonon (19) viet 15 sider.

- Det er ikke til å legge skjul på at det er knyttet forventning og spenning til en slik jobb. Det er jo det største jeg har gjort så langt i karrieren, og da er man naturlig spent før man setter igang. Men det var veldig god stemning på sett, ting fungerte veldig bra, og da blir resultatet deretter. Både Kate og Claude var veldig med på hva vi ønsket å gjøre, forteller Fløde om fotoshooten.

- Utrolig profesjonell

25-åringen, som til daglig jobber som fotograf i Oslo og London, har tidligere fotografert artister som Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og britiske Dan Croll. Nå kan han også føye til et av verdens største moteikon gjennom tidene på CV-en.

I løpet av karrieren har Moss gjort alt fra de største visningene for store motehus til å pryde verdens mest anerkjente motemagasin og prøve seg som klesdesigner og moteredaktør.

BRITISK DUO: 19 år gamle Claude Simonen, som er sønnen til tidligere «The Clash»-basist Paul Simonen, har tidligere vært modell for det italienske motehuset Prada. I fjor sommer var han på shoot sammen med modellveteran Kate Moss. Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine

- Hun er utrolig profesjonell og veldig dyktig å jobbe med. Måten hun jobber på set er noe for seg selv, forteller Fløde som har studert motefotografi ved University of the Arts London.

- Det er klart det ligger litt press i å jobbe med så flinke folk, men man må bare bevise at man fortjener de jobbene man får. Det handler bare om å levere, hver gang.

Kate Moss er nesten like kjent for sin personlige stil som for modellkarrieren – en bohemsk blanding av eksklusiv design og vintage. I en årrekke har jenter over hele verden forsøkt å kopiere stilen hennes.

Selv i en alder av 40 er Moss fremdeles et ettertraktet objekt for fotografene. I desember i fjor poserte supermodellen på forsiden av bladet Playboy - ikledd kaninører og «bunny»-hale.

Satser mot utlandet

Nå håper nordmannen at folk skal få øyene opp for arbeidet hans, og Fløde forteller at flere fra bransjen har vist interesse for å se på mulige samarbeid i fremtiden etter bildene av Moss kom ut.

MOTEIKON: Kate Moss har jobbet som modell siden hun var 14 år, og 26 år senere er fremdeles ettertraktet i bransjen. Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine

- Det er veldig gøy å få vist frem arbeidet sitt. Det er et helt annet marked for min type foto i England, og det er mange spennende magasiner og publikasjoner der jeg kan tenke meg å jobbe for.

25-åringen mener Norge ikke er flinke nok til å satse på motebransjen, og trekker frem den norske stjernefotografen Sølve Sundbø som et eksempel på en som har fått altfor liten oppmerksomhet.

- Våre naboland er flinkere til å se mulighetene i de kreative bransjene. Når norske designere ikke blir satset på, blir det også vanskelig for oss som skal skape visuelle uttrykk med deres arbeid som utgangspunkt.

Se bildene av moteikonet:

Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine
Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine
Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine
Foto: Lasse Fløde / Ponystep Magazine
Publisert: