Kate gikk for gull - bar smykke verdt en halv million

Kate valgte både ringmotiv og gull da hun stilte opp på en utstilling med OL-tema i London. Smykket koster nær en halv million.

AV JENNIFER BRÅTHEN OG INGVILL DYBFEST DAHL

Hertuginnen av Cambrigde er kjent som «The Discount Duchess» i Storbritannia fordi hun ofte bruker rimelige plagg fra vanlige kleskjeder.

Men da hun møtte opp på National Portrait Gallery i London denne uken var det med et Cartier-smykke verdt rundt 470 000 kroner rundt halsen.

Galleriet viser en utstilling med et olympisk tema, og smykket er satt sammen av flere gullkjeder, lenket til fem diamantbesatte ringer i hvitt, gult og rosa gull, ifølge Daily Mail. Smykket skal være en del av Cartiers Trinity-serie.

Hertuginnen var også iført britisk design: En blå kjole til rundt 5000 kroner fra Stella McCartney, som også har designet de offisielle OL-draktene til de britiske utøverne.

På føttene hadde Kate et par sorte sko fra Prada som hun har brukt flere ganger tidligere.

En talsmann for St James' Palace oppgir til avisen at smykket har vært en del av Kates private samling en stund. Det skal ikke være designet spesielt for OL, men hertuginnen skal ha syntes det var passende for utstillingen, som heter «Veien til 2012: Å sikte høyt».

LES OGSÅ:Nicolas Sarkozys DJ-sønn blir modell

Wpa Pool

Tross de dyre juvelene har hertuginnen klart å etablere seg som en kongelig med sans for både rimeligere klær og gjenbruk. Ved flere anledninger har hun valgt antrekk hun har brukt tidligere. Et eksempel var da hun dukket opp på dronningens jubileumslunsj 18. mai i en dus, rosa kjole designet av Emilia Wickstead.

Kjolen hadde en prislapp på om lag 11.500 kroner, hvilket førte til at hun fikk refs i britiske medier. Kritikken stilnet da hun to uker senere dukket opp i samme kjole på dronningens diamantjubileum. Om hertuginnens eksklusive juveler fra Cartier blir å se ved en senere anledning gjenstår å se.

LES OGSÅ:Prins Harry stjal glansen fra kjendiskvinnene

LES OGSÅ:Denne jenta trenger ikke å spille på sex

Hvordan var din opplevelse i dag?