Vårens skotrend: Komfortabel og fargerik

De olympiske lekene i London denne sommeren har satt standarden for årets skotrender. Nå skal det være komfortabelt, og gjerne i knalle farger.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Denne våren har de store motehusene kastet seg på den komfortable skomoten og kjendisene omfavner den. Trenden har kommet og gått gjennom årene, og nå er den endelig tilbake.

- Denne våren er en av de største trendene den sporty stilen. Den gjør seg også gjeldende på skofronten, så nå kan vi gå våren i møte med sneakers på beina. Noen av sneakersene kommer også med innebygde kilehæler slik at man kommer seg litt opp i høyden på komfortabelt vis. Sneakersene kan også brukes til skjørt og er ikke forbeholdt fritidstøy, sier minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

minMote har også snakket med Erik Schjetne, innehaveren av skobutikken Stress, om hva vi bør ha på beina denne sesongen. Han peker ut to store trender:

– Retro running er stort, og det finnes en rekke modeller fra blant annet Nike, Adidas og New Balance. New Balance har hatt et kjempecomeback i Stockholm og København. De har en utrolig fin kolleksjon denne våren, og vi merker at etterspørselen stiger, forteller Schjetne, og legger til:

– Basketsko er også en viktig del av retro-biten, og det er Nike Blazer som utmerker seg som den viktigste modellen på denne fronten. Den fungerer stilmessig bra til både dame og herre.

LES OGSÅ: Rihanna feiret bursdagshelgen i frekke strømper

Løping er en svært populær aktivitet og denne trenden påvirker også motebildet. Dette har ført til at også tekniske løpesko blir mer og mer populære.

– Nike Free og Nike Lunar-modellene er spesielt viktige. De ser utrolig bra ut på beina og er gode til både løping og fritidsbruk. Retro-modellene er ofte nøytrale i fargene, men på de tekniske skoene er det sterke farger som gjelder, sier Schjetne og legger til:

– Vi tror dette er en motvekt til den ensfargede canvas-skoen som har preget motebildet de siste årene. Canvas er fortsatt stort, men flere ønsker seg nå mer komfort kombinert med mulighet for friskere fargekombinasjoner.

Vil du oppdatere kjærestens skogarderobe gjelder de samme trendene for gutta. Årets mest etterspurte sko vil trolig bli den vi ofte så på føttene til grunge-kongen Kurt Cobain - den svarte klassikeren fra Converse.

LES OGSÅ: Her er minMote-redaksjonens ønskelister for våren

LES OGSÅ: I sminkepungen til en ekte fashionista

Publisert:

Finn mer innhold om: