Dette tiltrekker menn mest

Hvis du vil tiltrekke deg oppmerksomhet fra det mannlige kjønn, nytter det ikke å blafre med øyenvippene eller kaste på håret. Det viktigste er trutmunnen, om man skal tro en britisk undersøkelse.

Cathrine Elnan
Publisert:

Det er nemlig munnen menn finner mest attraktivt på kvinner, spesielt hvis den er sminket med rød leppestift. Forskere ved universitetet i Manchester har undersøkt hva menn først legger merke hos det motsatte kjønn, og hvor lang tid de lar blikket hvile på de ulike ansiktsdelene.

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Rosa og røde lepper tiltrekker

Øyebevegelsene til de 50 mennene i undersøkelsen ble målt da de så ansiktet til en ukjent kvinne, det skriver Daily Mail. Etter ti sekunder hadde gjennomsnittsmannen brukt over halvparten av tiden på å stirre på kvinnens munn. Fikseringen på munnen ble enda sterkere når kvinnen hadde på seg leppestift. Den rosa leppestiften fanget mannens oppmerksomhet i 6,7 sekunder, mens rød leppestift holdt blikket festet i 7,3 sekunder.

Røde lepper er en festfikser!Her er fem produkter du trenger til fest

Ikke like interessant med naturlige lepper

Med leppestiften på plass, brukte mennene bare 0.95 sekunder på å se på øynene og 0.85 sekunder på håret. Men uten sminke på leppene, ble resultatet annerledes. Naturlige lepper holdt bare mannens oppmerksomhet i 2,2 sekunder, og brukte heller mer tid på å titte på øynene og håret.

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

– Denne undersøkelsen viser at leppene er noe av det mest sensuelle ved kvinner. Helt siden det gamle Egypt har kvinner malt leppene røde for å få fokus på munnen og for å se tiltrekkende ut, sier Dr. Geoff Beattie som ledet undersøkelsen.

Relevante saker videre:

Norske Veronica B. Vallenes er i vinden. Se de lekre kreasjonene her!

Satser på unge motetalenter. Følg med på disse unge talentene!

Metallisk er favoritten på rød løper. Se flere varianter her!

Kostbare forberedelser. Slik blir stjernene Oscar-klare!

Publisert: