Norske Erjona (16) «best kledd» i internasjonalt motemagasin

Den norske modellen Erjona Ala pekes ut som en av verdens best kledde modeller i siste utgave av mote- og kvinnemagasinet Marie Claire.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det britiske magasinet har plukket ut de seks best kledde modellene i verden. Blant dem er Kristiansand-jenta Erjona Ala, som har gjort pangkarriere på catwalken for motehus som Pucci, Mickael Kors, Nina Ricci og Chanel.

- Erjona er en av 2012s store stjerner, spesielt etter at hun gikk for Balenciaga høsten 2011. Med magasincover for både W og Dazed & Confused, er Erjona en jente man bør følge med på, skriver Marie Claire.

Bladet hyller også Erjona for sin klassiske stil.

- Stjel stilen hennes med jeans, t-skjorte en figursydd blazer og sorte ankelstøvletter, skriver Marie Claire.

Stjerneskuddet Erjona har også være modell for Alexander Wang og Louis Vuitton. Gjennobruddet fikk hun med Blaneciagas høstvisning i Paris i fjor, da hun bare var 15 år gammel. Det spanske motehuset ville da ha det unge modellhåpet helt for seg selv.

- Balenciaga ville at Erjona kun skulle gå deres show den sesongen og ingen andre, heller ikke i andre markeder, sier Julie Thyrum, internasjonal booker for det norske modellbyrået til Erjona, Heartbreak.

Les også:Norsk modell troner på catwalken

Nå er hun også en av modellene i et av verdens største modellbyråer, Elite Models. Også der er sjefen full av lovord om 16-åringen.

- Hun var den store nykommeren i fjor. Hun gikk over 64 show i New York, London, Paris og Milano, sier James Powell til Marie Claire.

Erjona har også vært i bildeserier i Love Magazine og Purple Magazine, og måtte be om permisjon fra Vågsbygd videregående skole for å kunne ta alle modelljobbene hun ble tilbudt i høst. Likevel holder hun fast på at hun vil ta utdannelse.

- Jeg går fortsatt på skolen. I fremtiden vil jeg studere og få meg en utdannelse, samtidig som jeg vil utvikle meg som modell og gjøre det jeg liker, sa hun i et intervju med Vogue sist hun var i Paris.

Les også:Stjerneskudd på motehimmelen - norske Erjona er 16 år og supermodell

Publisert:

Finn mer innhold om: