Lena Dunham: – Jeg var ikke lykkeligere som tynn

LYKKELIG NÅ: Lena Dunham åpner opp om hvordan hun fungerte på sukker, koffein og mengder av medisiner da hun var tynnere. Foto: Mike Coppola/AFP

Regissøren forteller at hun ikke levde et sunt liv da hun var på sitt tynneste. 

Maiken Svendsen
Publisert:

«Girls»-skaper Lena Dunham er ikke fremmed for å ta til orde mot kroppspress, og er uttalt kroppsaktivist.

Nå har hun lagt ut et før- og etterbilde på Instagram hvor hun åpner opp om at en tynn kropp ikke nødvendigvis er synonymt med å være lykkelig.

NYHETER

– Jeg ga opp mer behandling og smerte

«På bildet til venstre: 62,5 kilo, fikk komplimenter hele tiden, fikk tilbud fra menn og var på forsiden av blader og snakket om diettene som fungerte. I tillegg, syk i kropp og sjel og fungerte kun på små mengder sukker, tonnevis med koffein og en veske med medisiner», skriver skuespilleren.

Bildet er satt sammen med nyere paparazzi-bilde av henne med hunden sin på armen. Hun skriver videre at hun har gått opp omtrent 10 kilo:

«Lykkelig og fri, komplimentert bare av menneskene som betyr noe for meg av grunner som betyr noe, fungerer på en stabil flyt av god og sunn mat, sterk etter mange løft av hunden og drinker», fortsetter hun.

Dunham tidligere vært åpen om at hun har slitt med sykdommen endometriose.

NYHETER

Lena Dunhams «nakenbilde» skrytes i hjel

Samtidig innrømmer hun at til og med hun, som en av de først kroppspositivisme-aktivistene, ser tilbake på bildet til venstre med lengsel i blikket.

«Helt til jeg husker den umulige smerten som brakte meg dit, og ned i knestående. Samtidig som jeg skriver dette kjenner jeg at valkene på ryggen min ruller opp under skulderbladene mine, og jeg lener meg tilbake», avslutter hun.

Publisert: