Hun introduserer stjernene for norsk design

BINDELEDDET: Yael Quint tar inn det hun kan av norsk design. Foto: Olav Stubberud.

De siste årene har stjerner som Gigi Hadid, Lady Gaga, James Franco og Felicity Jones blitt sett i norske klær. Det kan man takke Yael Quint for, men selv vil hun ikke ta æren for det.

Maiken Svendsen
Publisert:

Yael Quint jobber til daglig som innkjøper på Albright Fashion Libary i New York. Der jobber hun merker som Chanel, Dior og Versarce, men også norske plagg.

– Jeg tar inn det designerne ønsker å sende meg, fordi jeg har plass til det og jeg liker å støtte arbeidet de legger ned, forteller Quint til MinMote da vi møter henne i Oslo.

De siste to årene har hun vært invitert til den norske moteuken Oslo Runway som arrangeres to ganger i året. Første gangen forelsket hun seg både i klærne, menneskene og designerens historier.

– Designerne her er mer opptatt av kvalitet og de investerer i produktene sine fremfor markedsføring. Jeg tror det er grunnen til at kjendisene velger plaggene: de er vakre og i god kvalitet, forteller hun.

KLÆR

Høydepunktene fra den norske moteuken

– Vil ikke ta noe av æren

Quint er overbevist om at norsk mote ville funnet sin vei ut til verden på et tidspunkt uansett, men at det kanskje tar litt kortere tid med henne som bindeledd.

– Jeg vil ikke ta noe av æren for at kjendisene bruker klærne, de velger dem helt selv fordi det er nydelig kvalitet, sier hun.

– Ofte må jeg påpeke at det er et norsk merke, fordi de tar det forgitt at det er high-end merker som Versace eller Chanel, legger hun til.

Stjernene har samlet skryt for plaggene i anerkjente magasiner som Vogue. Quint legger ikke skjul på at kjendisplasseringen og følgende omtale hjelper på oppmerksomheten, men hun understreker at det er først og fremst plaggene som er viktige.

Lady Gaga i norsk design: – En drøm som går i oppfyllelse

– Det er så mye potensiale her

Hver gang Quint er i Norge har hun hatt med seg gjester. I fjor var det Mimi Cuttrell som er stylisten til blant annet Hadid-søstrene. Siden den gang har Gigi Hadid brukt norske plagg hele fire ganger.

Gigi i norsk design

Gigi Hadid i Edda Gimnes i Paris. Foto: Nasser Berzane/ABACAPRESS.COM

Gigi i norsk design

Gigi Hadid i Holzweiler i mars. Foto: Getty Images.

Gigi i norsk design

Gigi Hadid i kåpe fra ESP i november. Foto: Getty Images.

Det var også første gangen Quint tok initiativ til å gjøre en større artikkel i et internasjonalt prestisjemagasin med en norsk stjerne. Da var det Josefine Pettersen som viste frem antrekk fra fem norske designere i W Magazine. I høst var det Astrid S som var med i både Teen Vogue og W Magazine, og Lea Meyer og Henrik Holm i Vogue UK.

– Det er så mye potensiale her, så jeg vil gjerne lage noen kule artikler om det, forteller Quint.

Se blant annet Lea Meyer gå for byTimo under Oslo Runway her:

Hun legger til at hun først prøvde å finne de norske stjernene som var på vei opp ved å google «norwegian talents», men skjønte fort at hun måtte ty til de som bodde her.

– De vet best hvem det «buzzer» rundt, og de artiklene vi har laget har blitt godt lest, forteller hun.

NYHETER

Hyllet Hadid for norsk kåpe

Fascinert av russebuss og janteloven

Særlig etter at «Skam»-feberen bredte seg utenfor de norske landegrensene. Også Quint så seg nødt til å binge hele serien etter at hun hadde jobbet med Meyer og Holm i høst.

– Jeg skulle ønske jeg hadde hatt russebuss, det virker så gøy å kjøpe en buss og feste i tre uker, sier hun med et smil.

Se «Skam»-Rubys modelldebut i videoen under:

I tillegg er hun fascinert av bunader og janteloven, og hun vil gjerne se nordlyset.

– De vi har laget artikler med er store stjerner, men likevel så ydmyke. Det finnes ikke divanykker i dem, og jeg syns det er så fint, forteller hun.

Quint spurte Astrid S og Josefine Pettersen om hvordan det kunne ha seg at de var ydmyke i møte med teamet.

– Det er så forfriskende at man anser hverandre som like, og behandler hverandre deretter. Jeg trodde ikke at det var sant først, men flere jeg har jobbet med bekrefter at man tenker sånn her. Det er helt fantastisk. Kan resten av verden lære det?, spør hun.

Publisert: