Michael Kors kjøper Versace for gigantsum

KJØPT OPP: Donatella Versace på catwalken etter at hun hadde vist Versaces damekolleksjon for våren 2019 under moteuken i Milano forrige uke. Tirsdag ble det kjent at det italienske motehuset er kjøpt opp av det amerikanske motehuset Michael Kors. Foto: AP / NTB scanpix

Den amerikanske designeren Michael Kors kjøper det italienske motehuset Gianni Versace for 17,5 milliarder kroner.

Publisert:

I en pressemelding tirsdag opplyser Michael Kors Holdings Limited at en endelig oppkjøpsavtale er undertegnet, og at prisen for oppkjøpet er 1,83 milliarder euro eller i overkant av 17,5 millioner kroner.

– Dette er en veldig spennende tid for Versace, sier Donatella Versace i en uttalelse som mener oppkjøpet gjør at merket nå vil nå sitt fulle potensiale.

MOTE

Ni uforglemmelige Versace-kjoler

Versace har i flere tiår vært et av verdens ledende motehus og er kjent for sin italienske stil og glamour, og har kledd opp en rekke kjendiser.

Planen er å øke Versaces butikker fra 200 til 300 rundt om i verden, og fokusere på tilbehør som vesker og sko. I dag utgjør tilbehør 35 prosent av det italienske merket, men i Michael Kors vil øke det til 60 prosent, skriver Sky News.

Versace ss18

Versace SS18. Foto: Getty Images.

Versace ss18

Versace SS18. Foto: Getty Images.

– Overdragelsen av Versace er en viktig milepæl for vår gruppe, sier styreleder og administrerende direktør i Michael Kors, John D. Idol i en pressemelding.

– Versace har i 40 år vært selve personifiseringen av italiensk mote og luksus, et testamente over merkets tidløse arv, sier Idol videre.

Motehuset Versace ble grunnlagt av designeren Gianni Versace i 1978. Da han ble skutt ned og drept på åpen gate i Miami i 1997, overtok søsteren Donatella ledelsen og driften av motehuset sammen med broren Santo og datteren Allegra.

Mandag, da de første ryktene begynte å svirre, falt Michael Kors-aksjen over 8 prosent på New York-børsen. For amerikanske moteselskaper har det lenge vært et mål å få et fotfeste i Europa, et marked som i stor grad er dominert av selskaper LVMH og andre, skriver E24.

Michael Kors har tidligere kjøpt opp luksusskomerket Jimmy Choo for 1,2 milliarder dollar.

KJENDIS

Mette-Marit festet med moteeliten i Venezia

Versace AW 18

Versace AW 18. Foto: Getty Images.

Versace AW 18

Versace AW 18. Foto: Getty Images.

Versace AW 18

Versace AW 18. Foto: Getty Images.

Versace AW 18

Versace AW 18. Foto: Getty Images.

Publisert: