Kim Kardashian West får kritikk for førstedame-shoot

USAs NYE FØRSTEDAME? Kim Kardashian både ligner og blir sammenlignet med Jackie O på coveret av Interview Magazines septemberutgave. Foto: Getty Images

«Å sammenligne Kim med Jackie O??? Stort feilgrep».

Thea Roll Rakeng
Publisert:

«Amerikas nye førstedame Kim Kardashian West og datteren North West». Slik presenteres den allerede mye omtalte photoshooten og intervjuet i septemberutgaven av Interview Magazine gjort av journalisten Janet Mock og fotografen Steven Klein.

BRUD

Sjekk moteprofilens fantastiske brudekjole

Intervjuet handler om 36-åringens lukrative merkevare som hittil har sørget for en inntekt på 45 millioner dollar i året, cirka 350 millioner kroner, ifølge Forbes.

På bildene er Kardashian og datteren stylet som USAs tidligere førstedame, Jacqueline Kennedy Onassis, i kulisser som skal forestille Det Hvite Hus på 1960-tallet.

untitled link

Kardashian har selv delt flere av bildene med sine 102 millioner Instagram-følgere.

– Denne photo shooten vil jeg huske for alltid - som et fantastisk minne med datteren min og for å få jobbe med et herlig team, skriver Kardashian på Instagram og fortsetter:

– Jeg må takke Steven Klein for å pushe meg til å gjøre en shoot som var veldig annerledes og sterk, og som tillot meg å hedre ikoniske Jackie Kennedy som jeg beundrer og respekterer.

KLÆR

Dette er høstens må ha-plagg

untitled link

Twitter-storm

Det er imidlertid ikke alle som er enige med Kim. På Twitter koker det blant amerikanerne som mener Interview Magazine drar den langt når de sammenligner reality-kjendisen med den tidligere presidentfruen.

untitled linkuntitled linkuntitled link

Det er flere som også kritiserer det de mener er magasinets retusjering av bildene. Twitter-brukere mener Kardashians hudfarge er blitt gjort mørkere for å ligne datteren som er kvart armensk og halvt afroamerikansk.

untitled linkuntitled link

Når journalisten - trans rettighetsaktivist Janet Mock, spør Kardashian om hvilke tanker hun gjør seg rundt å oppdra en «blandet mørkhudet jente» svarer Kardashian følgende:

– Jeg er veldig bevisst på det. Kanye har alltid sin familie rundt og folk som ser ut som min datter - det er viktig for meg. Hun er besatt av det krøllete håret sitt og hvis hun ser noen som har samme hår, løper hun bort til dem og sier: «Har du krøllete hår som meg?» Og så sfår vi en mulighet til å snakke om det, sier Kardashian og legger til:

– Vi snakker også om det med niesen hennes Penelope, fordi hun og North ser veldig annerledes ut, men de er bestevenner og sammen hele tiden.

Publisert: