Ola Mæle: – Hæ?

MinMote
Publisert:

Av HERMAN PREIN MOESTUE

Kjell Inge Røkkes skokjøp får norske rikinger til å gispe. Men de vil helst ikke snakke om hvor mye de selv bruker på sko.

– Hæ?! kvekker det til fra eiendomsinvestoren Ola Mæle da han får høre prislappen på Røkkes skokjøp.

– Jeg tror jeg har slitt ut skoene mine, sier milliardæren lattermildt. For øvrig vil han ikke si noe.

VG har vært i kontakt med en rekke næringslivstopper, men de færreste har lyst til å utdype sitt forhold til fottøyet.

Petter Stordalen ønsker hverken å kommentere Røkkes nye sko eller egne skovaner. Men VG kjenner til at han har i mange år sverget til merket Jeffery West. Dette er sko til mellom 1500 og 2500 kroner - milevis unna prisnivået skoene til Røkke ligger på.

LES OGSÅ:Her kjøpte Røkke skoene til 100.000 kr.

– Noen har sko og klokker som havner i en kategori vi kan kalle superluksus, sier trendanalytiker Ståle Økland i Global Retail Trends.

- De kjøper merkevarer som de fleste aldri har hørt om, og handler i butikker du kanskje må ringe på en dør for å komme inn. Blant de superrike er det aldri et mål å skille seg fra vanlige folk, men fra andre superrike. Det er stor konkurranse, og det ligner et spill, sier Økland.

minMote-leder Sonia Huanca Vold tror Røkke må ha en viss interesse for sko når han bruker så mye penger i en eksklusiv skobutikk i London.

– Sko kan definitivt fungere som et statussymbol. Jeg skulle likt å sett resten av skosamlingen til Røkke, sier hun.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.